Ήταν που ήταν εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή της Μαρίας Σάκκαρη και της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο πρώτο παιχνίδι του διπλού γυναικών απέναντι στο εξαιρετικό δίδυμο των Αμερικανίδων, Ντανιέλε Κόλινς - Ντιζάιρ Κράβτσικ, έγινε... ακατόρθωτη μετά τον αποκλεισμό-θρίλερ της Μαρίας στο μονό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Με εμφανή τα σημάδια της σωματικής κόπωσης της Σάκκαρη από την εξαντλητική προσπάθεια απέναντι στην Κόστιουκ, αλλά και την απογοήτευση από τον αποκλεισμό της από την Ουκρανή, το ελληνικό ζευγάρι παραδόθηκε στις ορέξεις της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών (νούμερο 4 στο ταμπλό του διπλού των γυναικών) και ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-1, 6-3). Ομολογουμένως πάντως η προσπάθεια των κοριτσιών στο δεύτερο σετ ήταν αξιομνημόνευτη, καθώς παρά τις αντιξοότητες του αγώνα έδωσαν ό,τι μπορούσαν για να διεκδικήσουν ότι περισσότερο ήταν εφικτό και να μην αφήσουν χωρίς μάχη το κορτ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d333ck1kbk55)

Οι ελπίδες για ελληνικό μετάλλιο στο τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στον Στέφανο Τσιτσιπά

Αυτός ήταν ο τρίτος αποκλεισμός της εθνικής ομάδας τένις στο Παρίσι (μετά από εκείνους της Σάκκαρη στο μονό γυναικών και των διδύμων Σάκκαρη/Τσιτσιπά και αδελφών Τσιτσιπά σε μεικτό και διπλό ανδρών) και έτσι όλο το βάρος των ελπίδων για κατάκτηση του πρώτου ελληνικού μεταλλίου στο τένις σε Ολυμπιακούς Αγώνες βαραίνει πλέον τους ώμους του Στέφανου Τσιτσιπά. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίσει το μεσημέρι της Τετάρτης (στις 13.00) τον Αργεντινό Σεμπαστιάν Μπαέζ και σε περίπτωση νίκης θα βρεθεί στα προημιτελικά όπου θα τον περιμένει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - ο θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς.