Η εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών νίκησε το Μαυροβούνιο στα πέναλτι, 17-16, στο παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική του τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Με αυτούς τους δύο βαθμούς, έφτασε τους πέντε, ενώ οι Μαυροβούνιοι έχουν έναν. Η Εθνική τώρα έχει πέντε βαθμούς, ένα λιγότερο από την πρωτοπόρο Ιταλία, ενώ οι Κροατία και ΗΠΑ έχουν τρεις, το Μαυροβούνιο έναν και η Ρουμανία κανέναν. 

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον νικήσει με καθαρό σκορ τις ΗΠΑ στο επόμενο παιχνίδι της (1/8-11:30), θα προκριθεί στα προημιτελικά και το πιθανότερο είναι ότι θα ψάξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αφού με οκτώ βαθμούς κάτω από τρίτη δεν πρόκειται να πάει. Την ίδια ημέρα, η Ιταλία παίζει με το Μαυροβούνιο (17:35) και η Κροατία με τη Ρουμανία (20:30). 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Μαυροβούνιο-Ελλάδα: Χαλαρή εκκίνηση


Από την πρώτη φάση του παιχνιδιού φαινόταν τι σημαίνε το παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Στα 43'' από την έναρξη, ο Γιάννης Φουντούλης σκόραρε στον παίκτη παραπάνω. Το γκολ ακυρώθηκε επειδή ο αρχηγός της Εθνικής σούταρε χωρίς να έχει γίνει πάσα. Όμως, ο Σπάιτς του Μαυροβουνίου μπήκε στο νερό από το κέντρο, ενώ και ο παίκτης στη γωνία, στις κορδέλες, εισέβαλε στην πισίνα. Το Μαυροβούνιο είχε... οκτώ παίκτες στο νερό. Ο διαιτητής τσέκαρε τη φάση, ακύρωσε το γκολ του Χιώτη, όμως έδωσε πέναλτι και απέβαλε οριστικά τον παίκτη της Μαρσέιγ.


Η Εθνική, όμως, ήταν αρκετά χαλαρή στον παίκτη λιγότερο. Το πλήρωσε στην πρώτη περίοδο, αφού τα διαδοχικά γκολ του Πόμπαντιτς έβαλαν τους Μαυροβούνιους μπροστά. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ άσχημα πολύ νωρίς, με τον Μάνο Ζερδεβά να πιάνει ένα σουτ στην κόντρα, στη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου, ενώ το σκορ ήταν 4-2. Ωστόσο, πολύ νωρίς στη δεύτερη περίοδο οι Μαυροβούνιοι έφυγαν με τρία γκολ μπροστά, κι ενώ παρατηρούνταν επιθετική δυσλειτουργία. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d331v2fsdfuh)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαυροβούνιο-Ελλάδα: Καταπνίγηκε στα ελληνικά κενά η επανάσταση 


Η Εθνική σκόραρε δύο γρήγορα γκολ, με τον Στέλιο Αργυρόπουλο και τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να προσπαθούν να συμπαρασύρουν τους υπόλοιπους. Το πρες στην άμυνα δεν ευοδόθηκε στην πρώτη φάση, με το Μαυροβούνιο να βρίσκει παραπάνω και ελεύθερο σουτ στον άξονα, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση οι πρώην Γιουγκοσλάβοι σκόραραν στην κόντρα. 


Τα μηνύματα δεν ήταν ελπιδοφόρα, με επτά γκολ παθητικό σε ενάμιση οκτάλεπτο, έστω κι από μία ομάδα ιδιαιτέρως ικανή, παρ' όλα αυτά η άμυνα έστρωνε σιγά σιγά και δεν άφηνε χώρους. Οι παίκτες του Γκότσιτς δεν μπορούσαν να περάσουν την μπάλα στα δύο μέτρα και να βρουν κόντρα και η Εθνική κράτησε τα δύο γκολ διαφορά, ενώ με 5'37'' για τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου, ένα ξαφνικό σουτ του Νίκου Γκίλλα έστειλε τη διαφορά στο ένα γκολ, 8-7. 

Όμως, παρά τις διαδοχικές καλές άμυνες, η Εθνική δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Το σουτ του Μρσιτς έβαλε το Μαυροβούνιο με δύο γκολ μπροστά και 2'35'' για τη λήξη της τρίτης περιόδου, ο Παπαναστασίου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και αντικατάσταση για βιαιοπραγία. 

Έμενε κοντά μέχρι να βρει γκολ στον παραπάνω


Η Εθνική μπορούσε να περνά την μπάλα στα δύο μέτρα, να κερδίσει αποβολές, αλλά ήταν γενικώς άστοχη. Ωστόσο, βρήκε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, με τον Άγγελο Βλαχόπουλο, και μπόρεσε να μπει στην τέταρτη στο ένα γκολ διαφορά. Ο Θοδωρής Βλάχος δαπάνησε στο τρίτο οκτάλεπτο το πρώτο τάιμ άουτ του, αλλά ήταν σημαντικό, αφού έφερε το γκολ του Έλληνα περιφερειακού. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d332hyy9the1)


Το Μαυροβούνιο προηγήθηκε ξανά με δύο γκολ, στα 5'50'' για τη λήξη, ωστόσο η Εθνική μπορούσε να έχει επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω. Η αστοχία από την περιφέρεια συνεχίστηκε, όμως ο Κώστας Κάκαρης πήρε το ριμπάουντ από το δοκάρι του Αργυρόπουλου για να μειώσει σε 9-8. Λίγο αργότερα ο Καλογερόπουλος, επίσης με πλεονέκτημα, ισοφάρισε σε 9-9 με σουτ που... υπόκειται σε άγνωστους φυσικούς νόμους. 

Οι παίκτες του Γκοΐκοβιτς, που φέρεται να έφτασαν στο Παρίσι χωρίς... γιατρό, προηγήθηκαν για τελευταία φορά με γκολ του Βίντοβιτς σε επίθεση με δικό τους πλεονέκτημα. Έμεναν, όμως, από δυνάμεις και η Εθνική, με φοβερό σουτ του Σκουμπάκη, ισοφάρισε ξανά, 11-11. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d333mceyriuh)


Η Εθνική πέρασε μπροστά με γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου 29'' πριν τη λήξη. Ο Γκοΐκοβιτς πήρε τάιμ άουτ και κατέβηκε και ο τερματοφύλακας, Τεσάνοβιτς, στην επίθεση. Το Μαυροβούνιο απέκτησε πλεονέκτημα δύο παραπάνω και ο Ράντοβιτς, με σουτ στα 2'', ισοφάρισε. 

Η διαδικασία των πέναλτι


Τζούρτζιτς δοκάρι

12-13 Γενηδουνιάς 

13-13 Βίντοβιτς 

13-14 Φουντούλης

14-14 Μρσιτς

14-15 Καλογερόπουλος

15-15 Πόμπαντιτς 

15-16 Βλαχόπουλος

16-16 Πέρκοβιτς

16-17 Αργυρόπουλος