Η πλειοψηφία των Ολυμπιακών Ακινήτων στην Αττική έχει υποστεί τη μέγιστη εγκατάλειψη, παρότι οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τους.

Τα ακίνητα στα οποία αναφέρθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πριν από 20 χρόνια αποτελούσαν τα διαμάντια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Μάλιστα, το 62% των ακινήτων κατασκευάστηκαν από την αρχή.

Σε αυτά τα οποία είναι τα εγκαταλελειμμένα σήμερα και έχουν αφεθεί στην τύχη τους περιλαμβάνονται τρία γήπεδα στο Ελληνικό: Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, το κέντρο κανόε καγιάκ και το κέντρο σοφτ μπολ - μπέιζμπολ.

olympiaka-akinita


Και τα τρία έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. Δεν υπάρχουν πλέον και αυτό έγινε πολύ πριν την ανάπλαση του Ελληνικού. Στοίχισαν όμως αστρονομικά ποσά, 57,8 εκατ. ευρώ και 22,9 εκατ. ευρώ, μόνο τα δύο από αυτά.

Εικόνα εγκατάλειψης επικρατεί και στο Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες.

66a921d3edc6e


Άλλη περίπτωση στο Γουδή και στο γήπεδο Μπάντμιντον, θέατρο αργότερα, το οποίο είναι πλέον πλήρως ρημαγμένο. Χρησιμοποιήθηκε για κάποια χρόνια ως συναυλιακός χώρος και χώρος εκδηλώσεων και παραστάσεων, πλέον όμως οι εικόνες που υπάρχουν είναι αποκαρδωτικές, παρότι στοίχισε 24,2 εκατ. ευρώ.

Αλλά και το Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, που στοίχισε 57,7 εκατ. ευρώ, υπολειτουργεί.

66a9224676b04

Εικόνα εγκατάλειψης και στο γήπεδο του Beach Volley που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

66a922804873e


Οι εικόνες που επικρατούν στα περισσότερα Ολυμπιακά Ακίνητα είναι πλήρους εγκατάλειψης και το συμπέρασμα για όλα αυτά είναι πως ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε με τον ιδρώτα του τόσα χρήματα για να αντικρίζει σήμερα ρημαγμένα κτίρια…