Η τέταρτη αγωνιστική ημέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είναι παρελθόν και η αίσθηση παραμένει: κάθε στιγμή τους είναι ένα βήμα προς την αιωνιότητα, στιγμές που δεν ξεχνιούνται ποτέ. Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό σπορ δόθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου, με τα κορίτσια της Νέας Ζηλανδίας να νικούν στον τελικό του ράγκμπι σέβενς τον Καναδά, 19-12. Οι Νεοζηλανδές πανηγύρισαν επανόρθωσαν για τους άντρες τους, που έμειναν εκτός ημιτελικών στο τουρνουά. 


New Zealand retain Olympic women's rugby sevens title 🇳🇿 | #Paris2024 Highlights


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το πρώτο της Ιταλίας 


Οι Ιταλοί έχουν παράδοση στην ξιφασκία, αλλά τα κορίτσια της ομάδας επέ δεν είχαν κατακτήσει ποτέ το χρυσό μετάλλιο. Ποτέ, ως τις 30 Ιουλίου 2024. Η νίκη ήταν πιο γλυκιά, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ήρθε επί της Γαλλίας, η οποία τη Δευτέρα είχαν το δίδυμο στη σπάθη, αλλά και πως έγινε με... θρίλερ, όπως αναδεικνύεται από το τελικό 30-29. 

Από τη μεριά της, η Αντρέγια Λέσκι από τη Σλοβενία νίκησε τη Μεξικάνα Πρίσκα Αβίτι Αλκαράζ, στην κατηγορία των 63κ. στο τζούντο. Και για τις δύο ήταν ξεχωριστή στιγμή, ωστόσο η "ασημένια" Αλκαράζ έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά ολυμπιακό μετάλλιο για λογαριασμό της χώρας της στο αγώνισμα. 

Ο σπουδαίος Νέιθαν Χέιλς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τραπ, στη σκοποβολή, κάνοντας ολυμπιακό ρεκόρ με 48 επιτυχημένες βολές στις 50. 


NEW OLYMPIC RECORD! 🥇 Nathan Hales wins Men's Trap Final | #Paris2024 #Olympics


Σε ό,τι αφορά το πόλο Ανδρών και το δεύτερο όμιλο, η Ισπανία έδειξε ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ακόμα κι αν μόλις ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική. Η "ρόχα" νίκησε 10-7 την Ουγγαρία, ενώ το αποτέλεσμα που... έκλεψε την παράσταση ήταν το 8-3 με το οποίο η Αυστραλία νίκησε τη "χρυσή" ολυμπιονίκη Σερβία. 

Στο τρίτο παιχνίδι του β' ομίλου, η Γαλλία νίκησε 14-13 την Ιαπωνία. 

Σε ό,τι αφορά τον α' όμιλο, πλην της νίκης της εθνικής Ελλάδος επί του Μαυροβουνίου, η Ιταλία έκανε επίδειξη δύναμης επί της Κροατίας, 14-11, παίρνοντας μια τρόπον τινά εκδίκηση για τον τελικό του πρόσφατου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ενώ οι ΗΠΑ νίκησαν σχετικά εύκολα τη Ρουμανία, 14-8.