Στην πτήση για την Μπάνια Λούκα της Βοσνίας είναι σίγουρο ότι από το μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου περνούσε ένα άλλο ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει ο Ρουμάνος τεχνικός με τους παίκτες του ΠΑΟΚ σε προκριματική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έχουν περάσει εφτά ολόκληρα χρόνια από το ιστορικό πατατράκ του “Δικέφαλου του Βορρά” στο μακρινό Έστερσουντ της Νορβηγίας και είναι σίγουρο ότι το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στην Μπόρατς ο Λουτσέσκου θα έχει ως οδηγό εκείνο το στραπάτσο από τους ερασιτέχνες Σκανδιναβούς στα προκριματικά του Europa League.

Κοινό σημείο των δύο αναμετρήσεων; Όπως συνέβη και τον Ιούλιο του 2017, έτσι και σήμερα ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί νίκη στην Τούμπα στην οποία πέτυχε τρία τέρματα. 3-1 είχε κερδίσει την Έστερσουντ στη Θεσσαλονίκη, με 3-2 επικράτησε των Βόσνιων πριν από μια εβδομάδα στο “σπίτι” του.

Ο ΠΑΟΚ και το όνειρο του League Stage του UEFA Champions League 

Για να τα καταφέρει και να συνεχίσει το κυνήγι του ονείρου της πρώτης του παρουσίας στην κεντρική σκηνή του UEFA Champions League (τη νεοσύστατη League Stage) είναι αυτονόητο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να εμφανιστεί με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση στο χορτάρι και φυσικά να μην επιδείξει… τάσεις αυτοχειρίας ανάλογες με εκείνες του πρώτου παιχνιδιού.

Την ώρα που ο “Δικέφαλος του Βορρά” συνεχίζει την μεταγραφική του ενίσχυση ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών του προκλήσεων (ο Σορετίρε ανακοινώθηκε, ενώ ο Τσάλοβ βρίσκεται με το… στιλό στο χέρι για τις υπογραφές των συμβολαίων του) ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζήτησε ακόμη και από τους δημοσιογράφους να αφοσιωθούν στη ρεβάνς με την Μπόρατς γνωρίζοντας τις παγίδες που κρύβουν τα καλοκαιρινά προκριματικά.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα κληθούν να πράξουν το… αυτονόητο καθήκον τους (και να προκριθούν με δύο νίκες στον γ’ γύρο των προκριματικών του UEFA Champions League) αντιμετωπίζοντας μια “καυτή” ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της Μπόρατς, οι οποίοι έδωσαν το στίγμα τους στην τελευταία προπόνηση της ομάδας “ντοπάροντας” τους ποδοσφαιριστές με πυρσούς και καπνογόνα.

Τα πλάνα ενδεκάδας του Λουτσέσκου για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Σε ότι αφορά τη στρατηγική και τα πλάνα ενδεκάδας του Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία αλλαγή σε σχέση με τη σύνθεση που είχε παρατάξει την περασμένη εβδομάδα στην Τούμπα αντικαθιστώντας τον Σάστρε με τον Ότο.

Από εκεί και πέρα, ο Εκόνγκ συγκεντρώνει και πάλι περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στο αρχικό πλάνο αντί του Κεντζιόρα, όπως αντίστοιχα και το δίδυμο στα χαφ, με τους Σβαμπ - Οζντόεφ. Ο Καμαρά θα δώσει ξανά βοήθειες προερχόμενος από τον πάγκο και το μεγάλο ερωτηματικό αφορά την επιθετική τριπλέτα των ασπρόμαυρων.  Βάσει των δοκιμών στην τελευταίαπροπόνηση οι Μουργκ και Ντεσπόντοφ έχουν το προβάδισμα για την ενδεκάδα, με τους Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς να παίρνουν ρόλο στο β΄ημίχρονο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός Σάντερ Φαν ντε Έικ, ενώ ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Βοσνία χωρίς την υποστήριξη των δικών του οπαδών εξαιτίας της τιμωρίας που του επέβαλλε η UEFA για τα όσα έγιναν στον περσινό αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ. 

Σε περίπτωση πρόκρισης ο “Δικέφαλος του Βορρά” θα κληθεί να ξεπεράσει στον επόμενο γύρο το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Σουηδίας, Μάλμε, που απέκλεισε όπως αναμενόταν την Κλάκσβικ.