Μπορεί να μην ήταν επίσημο παιχνίδι, αλλά πάντα μία νίκη της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του πάντα αγαπητού Πεπ Γκουαρδιόλα είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία των παικτών και όχι μόνο των "μπλαουγκράνα" για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Φιλική ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Μπαρτσελόνα στα πέναλτι

Αν και αγωνίστηκε με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, μιας και οι περισσότεροι του ρόστερ έχουν έξτρα άδεια λόγω Euro 2024 και Copa America, η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε πιεστική και με πολλή όρεξη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο φιλικό προετοιμασίας των ομάδων στις ΗΠΑ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αν και είχε στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Χάαλαντ και ο Γκβάρντιον δεν κατάφερε για τρίτο συνεχές παιχνίδι στην Αμερική να πάρει τη νίκη, καθώς είχε ήδη ηττηθεί από τις Μίλαν (2-3) και Σέλτικ (3-4), δείχνοντας πως δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο παιχνίδι κόντρα στους "μπλαουγκράνα" το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Χάνσι Φλικ -που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του- ο Πάου Βίκτορ στο 24ο λεπτό, με τον Ο' Ράιλι να ισοφαρίζει για τους "πολίτες". Ο Πάμπλο Τόρε έκανε το 2-1 για την Μπαρτσελόνα, με τον Γκρίλις να ισοφαρίζει για το τελικό 2-2.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί που οι νεαροί παίκτες από τη Βαρκελώνη έδειξαν πως είναι πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν με 4-1.

Barcelona vs Manchester City 2-2 - All Goals & Highlights 2024