Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 διεξάγονται στη Γαλλία και οι οικοδεσπότες ψάχνουν να βρουν τους αθλητές που θα τους δώσουν χαρά με χρυσά μετάλλια. Ένας από αυτούς είναι αδιαμφισβήτητα ο Λεόν Μαρσάν που ανά περιόδους κάνει... πάρτι μέσα στις πισίνες και την κολύμβηση.

Η οικογένεια και το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ρωτώντας κάποιο Γάλλο για το ποιος είναι ο αθλητής που γνωρίζει θα σου απαντήσουν οι ποδοσφαιρικοί τον Κιλιάν Εμπαπέ πλέον και οι μπασκετικοί το "θαύμα" της φύσης Βίκτορ Γουεμπανιαμά, αλλά οι πιο "ψαγμένοι" θα σου πουν τον Λεόν Μαρσάν, τον απίστευτο κολυμβητή.

Γεννημένος στην Τουλούζη ο Μαρσάν είναι ο άνθρωπος που έχει βαλθεί να τρελάνει τον κόσμο με τα κατορθώματά του. Αρχίζει και σπάει τα ρεκόρ του "θρύλου" Μάικλ Φελπς, ο οποίος σαν όνομα θα μείνει στην ιστορία, αλλά τα... νούμερα που σημείωσε θα γίνουν ακόμη καλύτερα.

Ο 22χρονος Γάλλος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα μεικτή ατομική με χρόνο 4:02.95, που είναι και ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d319zc4tdb15)
Χαρακτηριστικό της ανωτερότητάς του είναι πως οι άλλοι δύο που ανέβηκαν στο βάθρο τερμάτισαν σχεδόν 6(!) δευτερόλεπτα αργότερα. Η κολύμβηση είναι στο... αίμα του, καθώς ο πατέρας του, Ξαβιέρ, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2000, ενώ ο θείος του σε εκείνους του 1988 και του 1992.

Μπορεί να μην είχαν τις ίδιες επιδόσεις με τον Λεόν, αλλά όταν ακόμη και η μητέρα βρισκόταν στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης ήταν "καταδικασμένος" για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Κάτι που όχι μόνο κατάφερε, αλλά έδειξε από πολύ μικρός πως θα ξεχωρίσει.

Θέλει να κάνει ο Μαρσάν ό,τι δεν κατάφερε ο Φελπς στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στα 18 του βρέθηκε στις ΗΠΑ για να σταθεί δίπλα στον προπονητή των επιτυχιών Μπομπ Μπάουμαν, ο οποίος ήταν εκείνος που οδήγησε τον Μάικλ Φελπς στην κορυφή για σειρά χρόνων και τον έκανε τον απόλυτο μύθο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2023 ήταν η χρονιά του, καθώς κατάφερε να κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια στα 200μ. πρόσθιο, 200 μέτρα μεικτής ατομικής. Στα 400μ. του ίδιου αγωνίσματος μάλιστα έσπασε και το "στοιχειωμένο" ρεκόρ του Φελπς με το απίστευτο 4:02.50 και αναδείχθηκε ως ο "Κολυμβητής της χρονιάς".

NEW WORLD RECORD | Leon Marchand | Men 400m Medley


Ο Μάικλ Φελπς τον αποθέωσε στο παρελθόν για τις επιδόσεις του και τώρα ο Μαρσάν, που έχει τον κόσμο στο πλευρό του αλλά και τη στήριξη του Μπάουμαν που του λέει συνέχεια πόσο μοιάζει στον 39χρονο μύθο της κολύμβησης, είναι έτοιμος να κάνει κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο.

Θέλει να κατακτήσει μέσα σε δύο ώρες δύο χρυσά μετάλλια! Ο Γάλλος κολυμβητής αγωνίζεται στον τελικό των 200μ. στο πρόσθιο, όπου πήρε την πρόκριση με τον καλύτερο χρόνο, κρατώντας μάλιστα δυνάμεις στα τελευταία 50μ. της κούρσας όντας το φαβορί για την πρώτη θέση.

Τα δεδομένα όμως δεν είναι ίδια και στα 200μ. πεταλούδα, όπου ο Μαρσάν προκρίθηκε ως δεύτερος πίσω από τον Ούγγρο Κριστόφ Μίλακ, ο οποίος είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο και έτοιμος να σταματήσει τον 22χρονο Γάλλο από ένα ρεκόρ που κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.