Οι ώρες μετρούν αντίστροφα ενόψει του “τελικού πρόκρισης” της εθνικής μπάσκετ για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Αυστραλία και με την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής του β’ ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά έχουμε πλέον στα χέρια μας πιο ασφαλή δεδομένα για τις ισορροπίες που θα κρίνουν το εισιτήριο για τους “8”.

Κι αυτό γιατί βάσει της εξέλιξης των δύο άλλων γκρουπ θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η ομάδα που θα εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον δικό μας όμιλο θα βρίσκεται στις δύο καλύτερες τρίτες που θα συνεχίσουν στο Παρίσι.

To +3 της εθνικής Ελλάδος επί των Αυστραλών το πιο δύσκολο σκέλος της εξίσωσης

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι της εξίσωσης που καλείται να λύσει η εθνική μας ομάδα το μεσημέρι της Παρασκευής είναι αυτό που την αφορά άμεσα: Να κερδίσει την Αυστραλία με τουλάχιστον τρεις πόντους διαφορά.

Δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο απέναντι στους “boomers” ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του. Η παρέα του Μιλς και του Γκίντι συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του τουρνουά (κάτι που απέδειξε περίτρανα και κόντρα στους Ισπανούς) και λογίζεται ως μεγάλο φαβορί για να συνοδεύσει τον Καναδά στα προημιτελικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d309upbhhkc9)

Αν ωστόσο η “επίσημη αγαπημένη” πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο τουρνουά με την απαιτούμενη διαφορά (από +3 έως +9) εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση, τότε κατά 99% θα έχει σφραγίσει την παρουσία της στους “8”. Γιατί συμβαίνει, όμως αυτό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γιατί είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση η Εθνική Ελλάδος αν τερματίσει τρίτη

Με τις αντεπιθέσεις της στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων με Καναδά και Ισπανία η εθνική Ελλάδος κατάφερε να περιορίσει την έκταση των ηττών της (αν ο συντελεστής της θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερος αν δεν δεχόταν καλάθια στα τελευταία δευτερόλεπτα) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -14.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32ucg9dpo4p)

Στο δεύτερο όμιλο η ομάδα που θα τερματίσει 3η θα είναι η νικήτρια της αναμέτρησης Βραζιλίας – Ιαπωνίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 14.00 στη Λιλ.

Οι μεν Ιάπωνες  βρίσκονται με συντελεστή πόντων -24, οι δε Βραζιλιάνοι στο -25. Με την εθνική μας να βρίσκεται μίνιμουμ στο -11 (καθώς για να συζητάμε για πρόκριση θα πρέπει να κερδίσουμε τους Αυστραλούς τουλάχιστον με 3 πόντους) θα πρέπει οι μεν Ιάπωνες να κερδίσουν τους Βραζιλιάνους με τουλάχιστον 13 πόντους διαφορά, και οι δε Βραζιλιάνοι τους Ιάπωνες με τουλάχιστον 14. Δύσκολο και το ένα σενάριο και το άλλο…

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d335zv52ngtl)

Στον τρίτο όμιλο (η δεύτερη αγωνιστική διεξάγεται σήμερα με τα παιχνίδια Πουέρτο Ρίκο – Σερβία και ΗΠΑ – Νότιο Σουδάν) αν δεν έρθει… ο κόσμος ανάποδα (κάτι που θα συμβεί αν το Πουέρτο Ρίκο ή το Νότιο Σουδάν κερδίσουν σε έναν από τους επόμενους αγώνες τους Αμερικανούς ή Σέρβους) οι Αφρικανοί θα είναι εκείνοι που θα τερματίσουν στην 3η θέση, καθώς κέρδισαν στην πρεμιέρα τους Πορτορικάνους.

Αυτή τη στιγμή οι Σουδανοί έχουν συντελεστή πόντων +11. Πόσο εύκολο, είναι όμως να μην κατρακυλήσουν κάτω από το -11 έχοντας να αντιμετωπίσουν την… αγριεμένη Team USA;

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31c1a5g83u9)

Προσοχή: Η Εθνική μας ομάδα πρέπει να έχει καλύτερο συντελεστή από τη μία εκ των δύο ομάδων που θα τερματίσουν τρίτες στα άλλα γκρουπ. Όχι και από τις δύο. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το κυρίαρχο – και πιο δύσκολο – ζητούμενο της Παρασκευής είναι να επικρατήσει η εθνική μας ομάδα με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων των Αυστραλών. Αν αυτό συμβεί τότε θα βρίσκεται στην κλήρωση των προημιτελικών του Παρισιού.