Η Γαλλία επικράτησε πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι θα περίμενε της Ιαπωνίας στη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στον αγώνα που έγινε viral για τη "μονομαχία" του Γιούκι Τογκάσι με τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά.

Η διαφορά των... 55 εκατοστών που έγινε viral στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Παρά το γεγονός πως η Γαλλία ξεκίνησε με όνειρα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η πορεία της μέχρι στιγμής στη διοργάνωση δείχνει πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει μέχρι την κορυφή, καθώς ειδικά στην αναμέτρηση κόντρα στην Ιαπωνία ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Οι "τρικολόρ" έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση χάρις σ' ένα... τρελό τρίποντο και φάουλ του Στραζέλ και εκεί ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στο 2/2, ενώ θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία για την πρώτη θέση του ομίλου.

Το "θαύμα της φύσης" όπως τον αποκαλούν είχε και το πιο viral συναπάντημα στον αγώνα κόντρα στους Ιάπωνες, καθώς αναμετρήθηκε με τον Γιούκι Τογκάσι, τον παίκτη που τους χωρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ 55(!) εκατοστά, με τον πιο κοντό μπασκετμπολίστα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 να αναμετράται με τον πιο ψηλό.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, με τον Ιάπωνα γκαρντ των 167 εκατοστών να μαρκάρει τον... γίγαντα των 222 σε μία προσπάθεια που θα μείνει στην ιστορία και έγινε σήμα κατατεθέν στη Λιλ και τη διοργάνωση.