Φουλ γιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής καθώς έκαναν εντυπωσιακή κούρσα στα ημιτελικά, για να τερματίσουν στην πρώτη θέση και να προκριθούν στον τελικό (θα διεξαχθει την Παρασκευή με ώρα έναρξης τις 13:02). Ξεκίνησαν πολύ δυνατά και είχαν αντοχές για να κοντραριστούν με την ομάδα της Ιταλίας και στο τέλος να πάρουν την πρώτη θέση με χρόνο 6:23.36.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33m1dnbcbgx)

Από τα ρεπεσάζ στον τελικό οι Παπακωνσταντίνου, Γκαϊδατζής


Το ελληνικό δίδυμο είχε πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών μέσω των ρεπεσάζ. Με μία εξαιρετική εμφάνιση ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής πήραν την πρόκριση για τον ημιτελικό κατακτώντας την πρώτη θέση με χρόνο 6:39.46.

Στα ρεπεσάζ βρέθηκαν καθώς στα προκριματικά τερμάτισαν στην τρίτη θέση.

Η πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024


Γενικά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, για τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή ήρθε στα τέλη Μαΐου, μέσω της Προολυμπιακής ρεγκάτας της Λουκέρνης στην Ελβετία.

Κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο διπλό ελαφρών βαρών, εξασφαλίζοντας με τη σειρά τους τη συμμετοχή στους Αγώνες του Παρισιού και έγιναν το τέταρτο πλήρωμα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κωπηλασία.