Απίθανο αυτό που συμβαίνει για την Ελλάδα, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έκλεισε θέση σε τρεις τελικούς στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Οι Μιλένα Κοντού, Ζωή Φίτσιου ήταν, χρονικά, οι τελευταίες που έκλεισαν θέση σε τελικό (θα διεξαχθεί την Παρασκευή με ώρα έναρξης 13:22) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, μέσω της δεύτερης θέσης που πήραν στον ημιτελικό. Από την αρχή της κούρσαν ήταν στις τρεις πρώτες θέσεις και στο τέλος άντεξαν στην αντεπίθεση των άλλων ομάδων για να πάρουν τη 2η θέση με χρόνο 6:57.90. Πρώτη ήταν η ομάδα της Ρουμανίας και τρίτη αυτή της Ιρλανδίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33mtrxyqra9)

Η πρόκριση στον ημιτελικό για τη Μιλένα Κοντού και τη Ζωή Φίτσιου ήρθε μέσω της δεύτερης θέσης που πήραν στην πρώτη προκριματική διαδρομή όπου συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Το ελληνικό δίδυμο ήταν σταθερά στη δεύτερη θέση από την αρχή της διαδρομής τους, στην 6η σειρά του πρώτου προκριματικού, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Και δεν την άφησαν έως το φινάλε για να προκριθούν στα ημιτελικά με χρόνο 7:08:51.

Πώς έφτασαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024


Και για τις δύο είναι η παρθενική τους εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Μιλένα είναι και η μικρότερη σε ηλικία γυναίκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, αφού δεν έχει κλείσει καν τα 19 χρόνια. Από την άλλη πλευρά είναι η έμπειρη και... διψασμένη για διάκριση Θεσσαλονικιά Ζωή Φίτσιου.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για τη Ζωή Φίτσιου και τη Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας ήρθε στα τέλη Μαΐου μέσω της Προολυμπιακής ρεγκάτας της Λουκέρνης στην Ελβετία.

Κατέκτησαν τη 2η θέση, μένοντας πίσω μόνο από τη Γαλλία, και πήραν το "εισιτήριο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κωπηλασία.

Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες της κωπηλασίας έγιναν έτσι και το 3ο ελληνικό πλήρωμα που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.