Ο Παναγιώτης Γκιώνης συμμετείχε για έκτη φορά στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έδειξε πως βρέθηκε εκεί για... τουρισμό. Μετά την πρώτη εύκολη πρόκριση κόντρα στον Λι Έντουαρντ, αντιμετώπισε τον Τζα Κανάν σε μία εξαιρετική μάχη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και βρέθηκε να χάνει με 3-0 σετ, επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης, μείωσε σε 3-2, αλλά στο φινάλε δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση. 

Έδωσε απίστευτη μάχη ο Γκιώνης, αλλά έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε την αναμέτρηση κόντρα στον Αμερικανό, ο οποίος κατάφερε από νωρίς να βρει ρυθμό και να εκμεταλλευτεί τα καλά του χτυπήματα, αποκτώντας με σχετική ευκολία τα δύο πρώτα σετ με 11-5 και 11-4 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Γκιώνης παρουσιάστηκε καλύτερος μετά τη συνομιλία και με τον προπονητή του, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει, με τον Κανάν να εκμεταλλεύεται κάποια αβίαστα λάθη και να επικρατεί και στο τρίτο σετ με 11-7.

Κάπου εκεί, όμως, γύρισε ο... διακόπτης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ανεβάζει στροφές και να επικρατεί στο τέταρτο σετ με 11-7 δείχνοντας πως μπορεί να κοντράρει τον Αμερικανό παρά το γεγονός πως τα χτυπήματά του δεν είναι όπως θα περίμενε και ο ίδιος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33npsx4kghl)
Η ψυχολογία αλλά και ο κόσμος ήταν πλέον υπέρ του Γκιώνη, ο οποίος μπορεί να απώλεσε μία διαφορά τεσσάρων πόντων (8-4) στο πέμπτο σετ, αλλά τελικά κατάφερε να οδηγήσει σε λάθη τον Κανάκ και να μειώσει σε 3-2 σε ένα πραγματικό ντέρμπι.

Το έκτο σετ ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τους δύο παίκτες να παίζουν εξαιρετικό πινγκ πονγκ με συνεχόμενες επιθέσεις, κάτι που έδειχνε το 6-6 σκορ στην αρχή. Στη συνέχεια όμως ο Αμερικανός ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε με 11-8 να κάνει το 4-2 και να περάσει στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.