Η ελληνική κωπηλασία ζει στο Παρίσι μια από τις κορυφαίες στιγμές της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φιλοδοξεί στο τέλος της εβδομάδας να ολοκληρώσει ένα μυθικό επίτευγμα στην ιστορία του αγωνίσματος. 

Η Τετάρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 συνοδεύτηκε από ένα απίθανο "χατ τρικ" των κωπηλατών μας, καθώς τρία δίδυμα εξασφάλισαν θέση σε ισάριθμους τελικούς των αγωνισμάτων τους, παρότι δεν συγκαταλέγονταν στα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την πρόκριση. 

Το απίθανο "χατ τρικ" της ελληνικής κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η αρχή έγινε στον ημιτελικό στη δίκωπο των γυναικών εκεί που Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου τερμάτισαν τρίτες στη σειρά τους και πήραν στα χέρια τους το εισιτήριο του τελικού που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2/8 με προγραμματισμένη ώρα έναρξης 12.42 μ.μ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33lzho9jjfd)

Στη συνέχεια η σκυτάλη παραδόθηκε στα... κουπιά του Αντώνη Παπακωνταντίνου και του Πέτρου Γκαϊδατζή που παρά το γεγονός ότι προκρίθηκαν στα ημιτελικά μέσω ρεπεσάζ κέρδισαν την πρόκριση με εμφατικό τρόπο τερματίζοντας δεύτεροι στη σειρά τους. Ο τελικός του διπλού σκιφ ανδρών θα διεξαχθεί επίσης την Παρασκευή 2/8 με προγραμματισμένη ώρα έναρξης 13.02. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33m1dnbcbgx)

Το εντυπωσιακό πρωινό για την ελληνική κωπηλασία ολοκληρώθηκε με την πρόκριση της Μιλένας Κοντού και της Ζωής Φίτσιου στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών που θα διεξαχθεί κι αυτός την Παρασκευή 2/8 με προγραμματισμένη ώρα έναρξης 13.22

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33mtrxyqra9)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μεγάλη "γαλανόλευκη" Παρασκευή με άρωμα μεταλλίου στην κωπηλασία και τον "τελικό" της εθνικής μπάσκετ 

Όπως γίνεται αντιληπτό η Παρασκευή που θα ξημερώσει σε 48 ώρες αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον για τα γαλανόλευκα χρώματα, καθώς εκτός από την τριπλή εκπροσώπηση της ελληνικής ομάδας σε τρεις τελικούς της κωπηλασίας, στις 14.30 διεξάγεται και ο "τελικός" πρόκρισης της εθνικής μπάσκετ με την Αυστραλία, ο οποίος θα κρίνει αν η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο εξασφαλίσει μια θέση στα προημιτελικά.