Ο Ολυμπιακός πορεύεται πλέον χωρίς τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πέρασε την Τρίτη από το Ρέντη για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Το θέμα πλέον είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός αναφορικά με την κάλυψη του κενού που αφήνει ο Κώστας Φορτούνης. Το πρώτο δεδομένο είναι πως ψάχνει στην μεταγραφική αγορά για να βρει τον παίκτη που θα προσφέρει τις... ανάλογες υπηρεσίες. Κάτι που το κάνει χωρίς την πίεση άγχους και ακόμα δεν έχει ξεχωρίσει κάποιος στη σχετική λίστα.

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τα καλά του παιχνίδια σε σχηματισμό 4-3-3 και τον Κώστα Φορτούνη σε ιδιαίτερο ρόλο στο δεξί "φτερό" της επίθεσης.

Παράλληλα ο Τσικίνιο ήταν αυτός που έπαιζε μετάξύ των θέσεων "8" και "10", κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα οι "ερυθρόλευκοι" θα έχει ανάλογη διάταξη και τη νέα σεζόν σε πολλά ματς. Περιμένει, λοιπόν, από τον Ζέλσον Μαρτίνς να κάνει ότι και ο Κώστας Φορτούνης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2qc18ms8czt)

Ο Ολυμπιακός και η περίπτωση του Όρτα


Επίσης είναι και το θέμα του Αντρέ Όρτα, ο οποίος επίσης είχε τον ρόλο του δεκαριού, όποτε έμπαινε στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα σε επαφές με την Μπράγκα. Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, υπαρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά η Πορτογαλική ομάδα σέβεται την επιθυμία του Όρτα να πάει στον Ολυμπιακό και μιλάει μαζί του για την εύρεση λύσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1naw5uuiseh)

Οι ευκαιρίες του Μεντιλίμπαρ στον Πεπ Μπιέλ και ο Ποντένσε


Το τρίτο δεδομένο έχει να κάνει με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει χαρακτηριστικά όπως του Κώστα Φορτούνη και ο Μεντιλίμπαρ τον περιμένει στην προετοιμασία να δει αν μπορεί να ανταποκριθεί. Ο Βάσκος τεχνικός πιστεύει τον συμπατριώτη του και θα του δώσει πολλές ευκαιρίες πριν πάρει την οριστική του απόφαση.

Το τελευταίο δεδομένο αφορά τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μπορεί να καλύψει πολλές θέσεις και θα υπάρχει περισσότερη ελευθερία για το που θα χρησιμοποιείται μετά και την μεταγραφή του Κρίστοφερ Βέλντε. Πρέπει όμως ο Ολυμπιακός να τα βρει με την Γουλβς για να φέρει πίσω τον 28χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αναμένει στο ακουστικό του για τα χαρμόσυνα νέα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dukud8yc2p)