Ο Νικ Καλάθης είναι μια πολυτιμη μονάδα για την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ και υπήρξε ανησυχία για τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Ισπανία στο πλαίσιο του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η ενημέρωση της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ ήταν πως ο Νικ Καλάθης είχε ένα τραυματισμό στα πλευρά και κάθε μέρα θα εξεταζόταν για να διαπιστωθεί η κατάσταση του. Τα νέα που βγήκαν από την προπόνηση της Τετάρτης (31/7) ήταν ευχάριστα και υπάρχει αισιοδοξία πως θα προλάβει τον "τελικό" με την Αυστραλία όπου θα παίξει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ο 35χρονος γκαρντ εξακολουθεί να αισθάνεται πόνους στο σημείο, παρόλ' αυτά οι πιθανότητες είναι με το μέρος του για συμμετοχής στη μονομαχία με την Αυστραλία το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Αυγούστου.

Όπως και να έχει, προκειμένου να προφυλαχθεί και να μην υπάρξει ο κίνδυνος της υποτροπής, ακολούθησε μόνο ένα μέρος του σημερινού προγράμματος, αποφεύγοντας οτιδήποτε είχε να κάνει με επαφές.

Ο βοηθός του Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ, Ηλίας Καντζούρης, είπε σχετικά: "Ο Καλάθης δέχτηκε ένα χτύπημα στο παιχνίδι. Θα κάνουμε την αξιολόγηση τις επόμενες ώρες και θεωρούμε ότι ο Νικ θα είναι στη διάθεσή μας για τις επόμενες υποχρεώσεις μας. Σήμερα ήταν μια προπόνηση χωρίς επαφή, αλλά ήταν εδώ και έκανε κανονικά το πρόγραμμα".