Ο Θοδωρής Τσελίδης θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Με την ποιότητά του, ανάγκασε τον Γκριγκοριάν σε τρία σίντο, το ένα κατά τη διάρκεια του εξτρά χρόνου του Golden Score και θα αγωνιστεί απέναντι στον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι, ο οποίος έχασε στον ημιτελικό για το χρυσό μετάλλιο από τον Γεωργιανό Λάσα Μπεκάουρι. Ο Τσελίδης θα παλέψει για το πρώτο δικό του μετάλλιο, το οποίο θα είναι και το πρώτο της Ελλάδας σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Μάλιστα, στάθηκε ξανά στην ήττα του από τον Γάλλο, φέρνοντας και το παράδειγμα της Δώρας Γκουντούρα. Είπε ότι "τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αν δεν ήταν ο Γάλλος. Το ίδιο έκαναν με την κοπέλα στην ξιφασκία". 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33q5p361e89)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Τσελίδης-Γκριγκοριάν: Με την επίθεση ανάγκασε τον αντίπαλό του σε ποινές 


Ο Τσελίδης μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση με τον Γκριγκοριάν, με τέσσερις δικές του επιθέσεις απέναντι σε καμία του αντιπάλου του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Έλληνας τζουντόκα από την Οσετία ανάγκασε τον Γκριγκοριάν να δεχθεί δύο σίντο, κυρίως λόγω της έλλειψης αντίδρασης. 

Στο 1'20'' ο Τσελίδης έριξε κάτω τον Γκριγκοριάν και πέτυχε το γουαζάρι, αφού ο αντίπαλός του έπεσε στα πλάγια. Το δράμα, όμως, Ο Γκριγκοριάν αντέδρασε πιάνοντας τον Έλληνα τζουντόκα, αλλά ο Τσελίδης ξέφυγε σε καίριο σημείο. 

Ο Γκριγκοριάν προσπάθησε να αντιδράσει σπασμωδικά. Ωστόσο, στα 36'' οι κριτές ήλεγξαν τη φάση με το γουαζάρι και αποφάνθηκε ότι ο Τσελίδης δεν το πέτυχε, με αποτέλεσμα να του πάρουν πίσω τον πόντο 46'' αφού τον κέρδισε. 

Η διαδικασία έφτασε στο Golden Score, με τον Γκριγκοριάν να υιοθετεί την ίδια τακτική και τον κόσμο να διαμαρτύρεται για τρίτο σίντο, που θα έφερνε βαθμό ποινής. Ο Οι κριτές έκριναν ότι δεν υπάρχει απάθεια, με τον κόσμο να χειροκροτεί τον Τσελίδη. Ωστόσο, ένα λεπτό πριν τη λήξη, ο Γκριγκοριάν χρεώθηκε με την τρίτη ποινή του, με αποτέλεσμα ο Τσελίδης να νικήσει. 

Ο αγώνας του με τον Μοσακλισβίλι θα γίνει στο ίδιο τατάμι, αφού θα έχουν προηγηθεί έξι αναμετρήσεις.