Ένας Φίλιπ Πετρούσεφ... να τον πιεις στο ποτήρι κι ένας Νίκολα Μιλουτίνοφ που κυρίαρχησε κάτω από τα δύο καλάθια, αναδείχτηκαν μεγάλοι πρωταγωνιστές της πρώτης αναμενόμενης νίκης της εθνικής Σερβίας στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Οι "δίδυμοι πύργοι" του Ολυμπιακού έστησαν... πάρτι με τους ψηλούς του Πόρτο Ρίκο (αγγίζοντας αμφότεροι το double double) και έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο εκκωφαντικό 107-66. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα πεντάλεπτο στην αναμέτρηση, ο Πετρούσεφ μετρούσε ήδη... 10 πόντους και 4 ριμπάουντ, έχοντας αστοχήσει μόλις σε ένα σουτ. Με τη Σερβία να αναζητεί ένα ξέσπασμα αυτοπεποίθησης μετά τη βαριά ήττα της πρεμιέρας από την ομάδα "εκδίκησης" των Ηνωμένων Πολιτειών, η απόδοση του Πετρούσεφ αποτέλεσε στην εκκίνηση της αναμέτρησης το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο στηρίχτηκε ο περίπατος των "πλάβι" και η χαώδης διαφορά των 

Ο θρίαμβος των Σέρβων "κλειδώνει" - εκτός απροόπτου - την τρίτη θέση του Νότιου Σουδάν

Με τη νίκη της Σερβίας, ουσιαστικά επισημοποιήθηκε και η ομάδα του τρίτου ομίλου με την οποία θα κοντραριστεί η Ελλάδα για ένα από τα δύο τελευταία εισιτήρια της οκτάδας, σε περίπτωση βέβαια που κερδίσει τους Αυστραλούς (με διαφορά που θα κυμαίνεται από +3 έως +9) και τερματίσει τρίτη στο δικό της γκρουπ. Αν η παρέα του Γιόκιτς δεν... αυτοκτονήσει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Νότιο Σουδάν, τότε οι Αφρικανοί θα τερματίσουν τρίτοι (έχοντας κερδίσει στην πρεμιέρα το Πουέρτο Ρίκο), οι Σέρβοι δεύτεροι, και φυσικά οι Αμερικάνοι πρώτοι. 

Ο περίπατος της Σερβίας και η απίθανη στατιστική Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ

Το παιχνίδι που φιλοξενήθηκε στο "Πιέρ Μορουά" του Λιλ, δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Με τον Πετρούσεφ να συνεχίζει να... τρέχει σαν καθαορόαιμο στον αιφνιδιασμό και να "καταπίνει" τα ριμπάουντ σαν στραγάλια, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς "άνοιξε" από νωρίς τη διαφορά στο σκορ και έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 17 πόντων (52-35). Γνωρίζοντας ότι η διαφορά πόντων ενδεχομένως να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κλήρωση των προημιτελικών, οι Σέρβοι δεν πάτησαν φρένο και η παράστασή τους συνεχίστηκε και στο δεύτερο εικοσάλεπτο. 

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο έτερος "ερυθρόλευκος", Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος σε 14.44 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, βάζοντας στα καλάθια τους αντιπάλους του με ορισμένα εντυπωσιακά καρφώματα, ενώ ο Πετρούσεφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33vhm1gq0mh)

Το ιστορικό triple double που έχασε ο Γιόκιτς για... μία ασίστ

Υπήρξε βέβαια στο παρκέ το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Νίκολα Γιόκιτς. Αλλά ο δις MVP του NBA παίζει πλέον σε... δικές του ταχύτητες. Ο αθεόφοβος έμεινε στο παρκέ μόλις 23.02 λεπτά και σ' αυτά πρόλαβε να πετύχει 14 πόντους, να μαζέψει 15 ριμπάουντ και να μοιράσει 9 ασίστ. Ναι! Για μία ασίστ έχασε το triple double το οποίο θα ήταν μόλις το τέταρτο στην ιστορία του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης.