Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία το μεσημέρι στο "Simonne Mathieu" του Ρολάν Γκαρός και πλέον το απόγευμα της Πέμπτης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 απέναντι στο... βουνό που ακούει στο όνομα Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Στο ίδιο κορτ - το θρυλικό "Phlippe Chatrier" - που το 2021 ο "Νόλε" είχε στερήσει από τον Τσιτσιπά την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Έλληνας κάτοχος Grand Slam, στον αξέχαστο τελικό του Ρολάν Γκαρός, ο Έλληνας πρωταθλητής καλείται να πραγματοποιήσει το βράδυ της Πέμπτης στις 20.00 το πιο δύσκολο βήμα στο δρόμο προς την κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου. 

Με την πρόκρισή του επί του Αργεντινού Σεμπαστιάν Μπάεζ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που φτάνει στα προημιτελικά του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν κρύβει ότι η αποστολή του θέλει να ολοκληρωθεί στον τελικό του χρυσού την Κυριακή. Την Τετάρτη, πάντως, ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του μονοπατιού προς το ολυμπιακό βάθρο, τόσο στο ταμπλό των γυναικών, όσο και σε αυτό των ανδρών. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33pmrsse5hl)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών των ανδρών και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Στους άνδρες ο νικητής της αναμέτρησης Τσιτσιπά - Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή το νικητή του ζευγαριού Ζβέρεφ - Μουσέτι, με τον Ιταλό να κάνει την έκπληξη και να αποκλείει (2-0) τον Τέιλορ Φριτζ και τον Γερμανό να δυσκολεύεται απέναντι στον Αυστραλό, Ποπίριν, αλλά τελικά να επικρατεί με 2-0. 

Στην απέναντι πλευρά του ταμπλό η μίνι έκπληξη ήρθε από τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ ο οποίος άφησε εκτός κούρσας διεκδίκησης μεταλλίων τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, επικρατώντας του Ρώσου με 2-0. Ο Καναδός θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος νίκησε 2-0 τον Αργεντινό Τσερούντολο. 

Το μεγάλο φαβορί, βέβαια, για την παρουσία στον τελικό του χρυσού μεταλλίου δεν είναι άλλο από τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει ένα απίθανοdouble σε μονό και διπλό (καθώς αποκλείστηκε με τον Ράφα Ναδάλ στο διπλό το βράδυ της Τετάρτης), αλλά στο... κυρίως πιάτο της αποστολής του ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Σαφιούλιν (2-0) και στους "8" θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αμερικανό, Τόμι Πολ, που... στεναχώρησε τους Γάλλους, αποκλείοντας στο δικό του παιχνίδι τον Κορεντίν Μουτέ (2-0).

Συγκίνηση για το "αντίο" της Κέρμπερ, αυτή είναι η τετράδα των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Στο μονό των γυναικών η είδηση της ημέρας δεν αφορούσε μια πρόκριση, αλλά ένα θρυλικό αντίο. Η Αντζελίκ Κέρμπερ έριξε αυλαία σε μια σπουδαία καριέρα, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Κινέζα Ζενγκ, παρά το γεγονός ότι κατέκτησε το πρώτο σετ (7-6). Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Γερμανίδας, καθώς είχε ανακοινώσει πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, ότι μετά το τέλος του τουρνουά θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Η Ζενγκ θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ίγκα Ζβιάτεκ, με την Πολωνή να στέκεται τυχερή, καθώς βρισκόμενη στο 1-1 σετ με την Ντανιέλε Κόλινς, είδε την Αμερικανίδα να εγκαταλείπει το παιχνίδι λόγω προβλήματος τραυματισμού. 

Στο δεύτερο ζευγάρι των "4" προέκυψε από την απίθανη μονομαχία Κόστιουκ-Βέκιτς. Το παιχνίδι τελείωσε μετά τη μία τα ξημερώματα της 1ης Αυγούστου, με την εκπληκτική Κροάτα να παίρνει τη νίκη σε ένα τάι μπρέικ τρίτου σετ που παίχτηκαν 18 πόντοι και εκείνη πήρε τους 10. 

Η Βέκιτς θα παίξει με την Άννα Καρολίνα Σμιεντλόβα στο τέταρτο παιχνίδι του "Φιλίπ Σατριέ" την Πέμπτη, 1 Αυγούστου.