Ολοταχώς προς νέα σύνθεση στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας βαδίζει η ΕΠΟ μετά και την πρόταση που έκανε η UEFA, προς τον Μάκη Γκαγκάτση, που είχε στείλει σχετικό αίτημα.

Πιο συγκεκριμένα η UEFA, έστειλε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, τρία ονόματα για να συνθέσουν τη νέα ΚΕΔ. Για πρόεδρος προτείνεται ο Γάλλος, Στεφάν Λανουά, για αναπληρωτής πρόεδρος και VAR project manager, ο Πάολο Βαλέρι και τρίτο μέλος ο Ισπανός, Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντες.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, διαβεβεβαίωσε γι προσωπική υποστήριξη στο έργο του, καθώς και τα τρία στελέχη που επελέγησαν εκ μέρους του.

Μάλιστα, ο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA και ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών τής Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Ζόραν Λάκοβιτς, σκοπεύουν να παραστούν προσωπικά σε ένα από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς στην Ελλάδα.

Τα '"φώτα" πέφτουν στον Στεφάν Λανουά, ο οποίος εκπροσωπεί την Γαλλία, η οποία θεωρείται πως διαθέτει από τους κορυφαίους διαιτητές, όπως είναι ο Λετεσιέ, που διηύθυνε τον τελικό του Euro, και ο Κλερμάν Τουρπέν.