Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είναι γεγονός. Ο Θοδωρής Τσελίδης νίκησε 1-0 τον Τριστάνι Μοσακλισβίλι στον μικρό τελικό για την κατηγορία των -90κ. του τζούντο και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ρεπεσάζ. 

Ο Θοδωρής Τσελίδης ξεκίνησε τον μικρό τελικό με γουαζάρι, αφού με 3'20'' από την έναρξη του μικρού τελικού με τον Μοσακλισβίλι, έκανε γουαζάρι, που αυτήν τη φορά δεν του το ακύρωσαν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33utx2ea8gp)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τακτική κυριαρχία

Ο Μοσακλισβίλι, που οι Ισπανοί τον έδιναν σίγουρο για το μετάλλιο πριν τον αγώνα και η ικανοποίηση, ότι πρέπει να... φάνε τα χαρτιά τους, είναι διπλή, υστέρησε του Έλληνα τζουντόκα, μια και ο Τσελίδης τον είχε διαβάσει τακτικά και δεν τον άφησε να κάνει αγώνα.

Ο Τσελίδης παρέμεινε επιθετικός παρά το προβάδισμα, ήταν εκείνος που ωθούσε σε άμυνα τον Μοσακλισβίλι και τελικά κατέκτησε το μετάλλιο.

Το εκπληκτικό είναι πως στην αίθουσα βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος θεωρείται εν γένει γουρλής για τους Έλληνες αθλητές. Ο Καπράλος θα κάνει την απονομή στα -70κ. Γυναικών και πολλοί θεώρησαν ότι η Ελισάβετ Τελτσίδου θα ήταν η ωφελημένη της αύρας του. Εν τέλει, ήταν ο Τσελίδης. Ειρήσθω εν παρόδω, η τζουντόκα που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Τελτσίδου στους "16", Γκαμπριέλα Βίλεμς από το Βέλγιο, έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία τους.