Ο Παναθηναϊκός θα δώσει την Πέμπτη (1/8) την ρεβάνς με την Μπότεφ Πλόβντιβ για τον δεύτερο προκριματικό του Europa League, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να ήταν μετρημένος σε όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον Ντιέγκο Αλόνσο ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος στα τέλη καλοκαιριού και για την πρώτη αναμέτρηση με την Μπότεφ επεσήμανε πως έγιναν λάθη. Παράλληλα είπε πως θα ενσωματωθούν και οι νέοι παίκτες.

Σε ερώτηση για τους παίκτες που έπαιξαν στο πρώτο ματς και ήταν από το περσινό ρόστερ, έδειξε ενοχλημένος για να απαντήσει: "Δεν χρησιμοποίησα παίκτες της προηγούμενης σεζόν, χρησιμοποίησα παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες που ήταν στην Ευρώπη και εκείνοι που ήταν στην ομάδα, κάθε φορά έχουν μια καλύτερη εικόνα, είναι πιο φορμαρισμένοι. Και βεβαίως κατανοούν καλύτερα το σύστημα, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο. Κάθε φορά βελτιώνονται με τις προπονήσεις και ενδεχομένως αύριο θα έχουν και την ευκαιρία να παίξουν".

Σχετικά με το υπέρ του Παναθηναϊκού 2-1 από τον πρώτο αγώνα και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει στη ρεβάνς: "Ξέρουμε ότι στον πρώτο αγώνα θέλαμε ένα πιο ευρύ αποτέλεσμα. Και με τα λάθη μας φέραμε την αντίπαλη ομάδα πιο κοντά στον πίνακα του σκορ. Αλλά αυτός είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας. Στον προηγούμενο αγώνα ήμασταν καλύτεροι για 70 λεπτά, αυτό όμως δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα είμαστε έτσι και αύριο. Θα κάνουμε το παν ώστε να επικρατήσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι διαφορετική ιστορία".

Η ατάκα του Ντιέγκο Αλόνσο για το πότε θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός

Για τον βαθμό ετοιμότητας που έχει ο Παναθηναϊκός: "Καταρχάς η ομάδα θα πρέπει να είναι σε πολύ καλύτερες συνθήκες μετά την 31η Αυγούστου. Διότι τότε ουσιαστικά είναι και η ημερομηνία που κλείνει το ρόστερ. Αδιαμφισβήτητα θα συνεχίσουν να έρχονται καινούριοι παίκτες και θα χρειάζονται κι αυτοί προσαρμογή. Και ελπίζω ήδη από τον Σεπτέμβριο η ομάδα να είναι όπως εγώ θα την ήθελα.

Σήμερα έχουμε μια δυσκολία, γιατί είχαμε μια ομάδα παικτών και σε αυτή έρχονται να ενσωματωθούν και νέοι παίκτες, αλλά και αυτοί που απουσίαζαν νωρίτερα. Κι έχουμε σημαντικές διοργανώσεις, όπως οι ευρωπαϊκές. Όμως αυτό όπως έχω πει πολλές φορές δεν το βλέπω σαν μια δυσκολία, αλλά σαν μια ευκαιρία. Ευκαιρία για διάφορους παίκτες να δείξουν τις ικανότητές τους.

Κι όσον αφορά το σκέλος της ερώτησης για το στυλ, όσο περισσότερες θα είναι οι προπονήσεις, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες της ομάδας να προσαρμοστεί στο στυλ που θέλουμε. Και θα έλεγα ότι αυτό το οποίο έγινε στον πρώτο αγώνα ήταν πολύ κοντινό στο στυλ που θέλουμε να έχουμε. Ψηλή πίεση και επιθετικότητα".