Πανευτυχής, ακόμα κι αν δεν είναι εκδηλωτικός, δήλωσε ο Θοδωρής Τσελίδης μέσω του... μεταφραστή προπονητή του, Νίκου Ηλιάδη, μετά την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία -90κ. στο τζούντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

"Νιώθω πανέμορφα, πολύ όμορφα. Δεν υπάρχουν λόγια να μεταφέρω", είπε αρχικά ο Τσελίδης και το επανέλαβε: "Δεν μπορώ να μεταφέρω αυτά που ένιωθα". Όταν ρωτήθηκε αν θα κοιμηθεί με το μετάλλιο, απάντησε: "100% θα κοιμηθώ με το μετάλλιο, όταν θα ξυπνήσω να πιστέψω ότι δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα". "Αγαπάει να κοιμάται, θα κοιμηθεί", είπε ο Νίκος Ηλιάδης. Ο Τσελίδης επανέλαβε τη βεβαιότητά του για αυτήν τη διοργάνωση: "'Ημουν έτοιμος να πάρω μετάλλιο, δεν με ένοιαζε τι, ήθελα να πάρω σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες". "Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, τα καλύτερα συναισθήματα".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33w8c0fkzq9)

Έπειτα, σχολίασε: "Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς δεν μπορούσα να πάω, ήμουν εγχειρισμένος, είχα τραυματιστεί". Ο Τσελίδης είπέ έπειτα: "Ευχαριστώ τη μητέρα μου, τον προπονητή μου, Νίκο Ηλιάδη, τον πρώτο προπονητή μου στην Οσετία". Ο Νίκος Ηλιάδης, από τη μεριά του, τόνισε: "Χρειάστηκαν 12 χρόνια για να φτάσουμε στο πρώτο μετάλλιο Είναι πάρα πολύ δύσκολο να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς, πόσο μάλλον να πάρουμε μετάλλιο". Έπειτα, σχολίασε τη χαμένη ευκαιρία της Ελισάβετ Τελτσίδου:  Μπορούσαμε και με τη Λίζα να πάρουμε μετάλλιο, ήταν η κακιά στιγμή. Η Ελισάβετ δεν έπρεπε να κάνει αυτήν την τεχνική με τόσο ψηλή αντίπαλο, σε κάποιες διοργανώσεις της είχε βγει και της βγήκε. Είχε δυνατότητες να πάει τελικό". 


Ο Τσελίδης, που μπορεί να δει τους φίλους του και τα μέλη της οικογένειάς του που βρέθηκαν στο Παρίσι για να τον στηρίξουν, είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία από την Ελλάδα, για να συμμετέχω σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάρω μετάλλιο".