Η Γεωργία Δαμασιώτη έζησε το όνειρό της με τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς των 200μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Για την 21χρονη κολυμβήτρια, η ίδια η συμμετοχή της ήταν ένα όνειρο. Όμως, τα κουκιά δεν έβγαιναν. Με χρόνο 2.10.25, η Δαμασιώτη έμεινε όγδοη στη σειρά της και 15η στο σύνολο, αλλά βίωσε μια υπέροχη εμπειρία. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κολύμβηση: Χρειαζόταν να κάνει κάτι που... δεν γίνεται


Στον προκριματικό, η Δαμασιώτη έκανε το εκπληκτικό 2.09.55, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ. Στον πρώτο ημιτελικό, που δεν μετείχε η ίδια, η έβδομη κολυμβήτρια έκανε 2.09.23, δηλαδή 32 εκατοστά λιγότερα από τον καλύτερο χρόνο της Δαμασιώτη. 

Μόνο και μόνο για να ελπίζει σε πρόκριση, δηλαδή, έπρεπε να πάει ένα δευτερόλεπτο κάτω από τον πρωινό χρόνο της. Το επίπεδο αυτό είναι άφταστο, ακόμη, για Ελληνίδα κολυμβήτρια. Όμως η Δαμασιώτη ρούφηξε τη συμμετοχή σε ένα βραδινό ημιτελικό, κάτι που δεν φανταζόταν, τουλάχιστον για τα 200μ. πεταλούδα.

Είχε τη χειρότερη αντίδραση, από τις οκτώ κολυμβήτριες της δεύτερης ημιτελικής σειράς και γύρισε έβδομη, με 29.15, στο πενηντάρι. Στο κατοστάρι έκανε 1.02.22 και έμεινε όγδοη. Από εκεί και ύστερα, τίποτα άλλαξε. Πήγε πιο αργά από τον πρωινό προκριματικό, αλλά ουδόλως την πειράζει.