Έκανε σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία, ακόμα και με τις αντιξοότητες που συνάντησε στο νερό, η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών, στο παιχνίδι της για την 3η αγωνιστική του τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η Εθνική μπορεί να ηττήθηκε 10-8, αλλά με αυτήν την εικόνα είναι φαβορί απέναντι στην Ιταλία και τη Γαλλία


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33yjl6enj7t)


Αυτή ήταν η εμφάνιση της εθνικής Ελλάδος πόλο Γυναικών που έδειξε ότι πήγε στο Παρίσι για να μείνει ως και μετά το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου. Έγινε απέναντι σε μία ομάδα η οποία είναι βραχνάς, όπως έχει αποδειχθεί, όμως συνέβη για να αναδείξει την ικανότητα των Ελληνίδων πολιστριών, αλλά και την αποφασιστικότητά τους. Η Ισπανία, ωστόσο, είναι μια ομάδα που έχει διδακτορικό και PhD σε διαχείριση παιχνιδιών και αντιπάλων, με απίθανη αυτεπίγνωση, συνειδητότητα, αλλά και με ταχύτητα αντίληψης που θυμίζει έλικα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33x1ybaws35)

Η Εθνική προβλημάτισε τις Ισπανίδες ως ένα σημείο, αλλά, παρ' ότι τα κορίτσια του Μίκι Ότσα έβαλαν το παιχνίδι στις ράγες και το διαχειρίστηκαν ακριβώς όπως ήθελαν, η "γαλανόλευκη" το πάλεψε μέχρι να μην υπάρχει χρόνος να αντιδράσει. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νικάει την Ιταλία και ξενοιάζει

Προηγήθηκε 2-0 στην αρχή, με οργανωμένη άμυνα η οποία πάντως είχε συνέπειες, τις δύο γρήγορες ποινές της Μαργαρίτας Πλευρίτου πάνω στην πολυμήχανη, και μάλιστα μάνα, ακριβώς όπως η Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μάικα Γκαρσία, μπορούσε να αντιδρά όταν η Ισπανία την πίεσε παίρνοντας το προβάδισμα στις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου 3-2, ενώ ήταν παραγωγική και στα δύο μέτρα, ασχέτως αν υπήρχε η ζημία των επιθετικών φάουλ. 

Εν τέλει, η Ισπανία μπόρεσε να πάρει ένα προβάδισμα δύο γκολ στο τέταρτο οκτάλεπτο, 9-7, να πάει τη διαφορά στα τρία γκολ, 10-7, και να φτάσει στη νίκη. 

Η Ελλάδα μπαίνει, πλέον, σε κατάσταση νοκ άουτ. Το παιχνίδι με την Ιταλία (2/8-16:35) είναι το πιο κρίσιμο, αφού με καθαρή νικη η Εθνική μπαίνει στην οκτάδα. Μάλιστα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στον άλλον όμιλο, με την Αυστραλία στην πρώτη, την Ολλανδία στη δεύτερη και την Ουγγαρία στην τρίτη θέση, η πρόκριση είναι το μόνο που μετράει. 

Οι Ιταλίδες είναι και εκείνες στην ουρά του ομίλου, αλλά έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο. Με ήττα, η Εθνική θα... μπλέξει, αφού έπειτα θα χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη με τη Γαλλία, και μάλιστα με σκορ, ώστε να υπερισχύσει στην τριπλή ισοβαθμία.