Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε για τη Βοσνία για να αντιμετωπίσει την Μπόρατς Μπάνια Λούκα με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει τη πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Champions League. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν κυρίαρχος απέναντι στους Βόσνιους επικράτησε με 1-0 και θα βρει στο δρόμο του τη Μάλμε.

Καλό ποδόσφαιρο και προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά οι τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων δεν ήταν αποτελεσματικές. Ο ΠΑΟΚ αν και μπήκε νωθρά κατάφερε να αποσοβήσει το τέρμα που θα τον έβαζε σε περιπέτειες.

Στη συνέχεια, ο "Δικέφαλος του Βορρά" ανέβασε... στροφές και έφτασε μία ανάσα από το 0-1, αλλά το σουτ του Κουλιεράκη στη κίνηση βρήκε το δοκάρι του τερματοφύλακα της Μπόρατς στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να συνεργάζεται εξαιρετικά από την αριστερή πλευρά και τον Οζντόεφ να κάνει τη παράλληλη σέντρα στον Μουργκ ο οποίος με σουτ στη κίνηση έκανε το 0-1 στο 25ο λεπτό.

Πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ έφτασε ο "Δικέφαλος του Βορρά", με τον Οζντόεφ να πατάει ξανά περιοχή και με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Σισκόφσκι να επέμβει και να διώξει σε κόρνερ, διατηρώντας την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στο σκόρερ του παιχνιδιού, Τόμας Μουργκ, ο οποίος έκανε μία πολύ ωραία κίνηση από τα δεξιά αλλά το πλασέ του πήγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Σισκόφσκι με το 0-1 να παραμένει στα πρώτα 45λεπτά του αγώνα.

Κράτησε το σκορ και έφυγε για τον τρίτο προκριματικό του Champions League ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το πόδι πατημένο στο γκάζι, έχοντας στο μυαλό του να πετύχει ένα γρήγορο δεύτερο γκολ που θα του εξασφάλιζε την πρόκριση, αλλά ο Τάισον σε δύο περιπτώσεις μέσα σε τρία λεπτά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σισκόφσκι.

Στη συνέχεια η Μπάνια προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα για να μπορέσει να απειλήσει την εστία του Κοτάρσκι, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν... θεατής, αλλά ο "Δικέφαλος του Βορρά" αν και δεν είχε την κατοχή δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στα πρώτα 65 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε, με τις αλλαγές του ΠΑΟΚ να κρατάνε με ευκολία το 0-1 χωρίς να απειλούνται μιας και το σκορ τους δίνει και τη νίκη αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το τελικό σκορ φέρνει τον "Δικέφαλο του Βορρά" στον τρίτο γύρο του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μάλμε η οποία απέκλεισε εύκολα σε διπλούς αγώνες την Κλάκσβικ και το ζευγάρωμα με τους Σουηδούς αναμένεται να είναι πολύ αμφίρροπο.


Μπόρατς Μπάνια Λούκα: Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέιερς, Κρβιτς (68' Κάβιτς), Γκράχοβατς, Σκόρουπ (57' Χρέλια), Βούκοβιτς, Σάβιτς (57' Βράνιες), Κουλάσιν, Λούκιτς(79' Μάρτσετιτς)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι Όττο, Κουλιεράκης, Τροστ Εκόνγκ, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (80' Βιεϊρίνια), Ντεσπόντοφ (61' Τάισον), Μουργκ (71' Καμαρά), Τάισον (61' Κωνσταντέλιας), Τόμας (72' Σαμάτα)