Ο Όκα Σινοσούκε ήταν ο νικητής του σύνθετου ατομικού στην ενόργανη γυμναστική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Σινοσούκε έγινε ο τρίτος Ιάπωνας που νικάει σερί σε Ολυμπιακούς, μετά τον Κοχέι Ουτσιμούρα το 2012 και το 2016 και τον Νταΐκι Χασιμότο το 2021. Οι Ιάπωνες πανηγυρίζουν και αυτό το μετάλλιο μετά το ομαδικό. 


DRAMATIC ENDING! 🫨 | Japan win Gold in the Artistic Gymnastics Men's Team Final 🇯🇵 | #Paris2024



Όμως, η ημέρα ανήκε και πάλι στην Τζέσικα Φοκ, τη σπουδαία αθλήτρια του κανό. Με το πέμπτο μετάλλιό της, το δεύτερο χρυσό στο Παρίσι, στο ατομικό σλάλομ, η 30χρονη γεννημένη στη Γαλλία Αυστραλή έφτασε τα συνολικά έξι, τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, και έγινε η πιο διακεκριμένη αθλήτρια κανό όλων των εποχών. 


Proud dad moment as Jess Fox wins gold



Στο πόλο Γυναικών, η Αυστραλία και η Ολλανδία έπαιξαν ένα παιχνίδι που κρίθηκε σε... 20 εκτελέσεις πέναλτι, η Αυστραλία νίκησε 15-14 συνολικό σκορ την Ολλανδία και αν νικήσει τα εναπομείναντα παιχνίδια της, με Καναδά και Ουγγαρία, θα έρθει πρώτη στον όμιλό της και θα παίξει με τον τέταρτο του άλλου ομίλου, που βρίσκεται η εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών. Στο άλλο παιχνίδι του α' ομίλου, ο Καναδάς νίκησε 12-7 την Κίνα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33t0kg14u4x)


Σε ό,τι αφορά το τραπ Γυναικών, στη σκοποβολή, γράφτηκε ξανά Ιστορία. Η φανταστική Αντριάνα Ρουάνο Ολίβα έδωσε στη Γουατεμάλα το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό της και, φυσικά, έγινε η πρώτη γυναίκα από τη χώρα που κατακτά το χρυσό. 

Ο Αργεντινός Χοσέ Τόρες Γκιλ πήρε το χρυσό στα BMX, το πρώτο ατομικό μετάλλιο για τη χώρα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις Γυναίκες επικράτησε η Κινέζα Ντενγκ Γιαγουένγκ. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέρασαν μπροστά οι Κινέζοι στα χρυσά 

Η Κίνα ήταν η νικήτρια της Τετάρτης, 31 Ιουλίου, στον πίνακα μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Μπήκε μπροστά στα χρυσά μετάλλια, φτάνοντας τα εννιά, ενώ η Γαλλία, με τον Λεόν Μαρσάν σε πλήρη δράση, πήγε στα οκτώ, όσα έχει και οι Ιαπωνία. Οι ΗΠΑ έχουν 30 μετάλλια, τέσσερα περισσότερα από τους οικοδεσπότες, όμως παίρνει τα χρυσά με το σταγονόμετρο, αφού έχει μόλις πέντε. 


Δείτε εδώ τον πίνακα των μεταλλίων.