Απ' όλα έχουμε, λέγετε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: και πρεμιέρα στίβου με Ντρισμπιώτη και Ντούσκο για πρόκριση, ώστε η κωπηλασία να ταξιδέψει στ' άστρα, και εθνική πόλο Ανδρών για προημιτελικά, και Μπίλα, Γκολομέεβ να θέτουν υποψηφιότητα για τον τελικό των 50μ. ελεύθερο, και Απόστολο Χρήστου να επιστρέφει, ως σπουδαίος αθλητής που είναι, για να διεκδικήσει ακόμα ένα μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, και Τσιτσιπά εναντίον Τζόκοβιτς, σε ακόμα μία αναμέτρησή τους στο Παρίσι. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, στίβος: Με σημαία της... 20 χιλιόμετρα

Μετά την ύψιστη στιγμή της έπαρσης σημαίας για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήρθε η ώρα να αγωνιστεί στα 20χλμ. βάδην , στην πρώτη ελληνική παρουσία για το στίβο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yl7aojblwh)

Η Ντρισμπιώτη είπε στο parapolitika.gr ότι νιώθει καλύτερα σε σχέση με τον Ιούνιο, όταν έμεινε στη 16η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης

Η αθλήτρια: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ. βάδην, στίβος). Η ώρα: 10:20. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κωπηλασία: Ο Ντούσκος για το ιστορικό απόλυτο


Στη δεύτερη ημιτελική σειρά αγωνίζεται ο Στέφανος Ντούσκος, στο μονό σκιφ, για την πρόκριση στον τελικό. Ο Έλληνας κωπηλάτης εκκινεί από την πρώτη διαδρομή. Ο Ντούσκας θα αγωνιστεί απέναντι σε πέντε αθλητές και θέλει τη θέση στην πρώτη τριάδα, για να προκριθεί στον τελικό.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32p5gkhle8h)

Αν τα καταφέρει, η ελληνική κωπηλασία θα έχει πετύχει κάτι απίστευτο, αφού θα έχει βάλει όλους τους αθλητές της στους τελικούς των ολυμπιακών, μια και το πλήρωμα της δικώπου Γυναικών, αλλά και τα δύο του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών θα διεκδικήσουν μετάλλια.

Ο αθλητής: Στέφανος Ντούσκος (μονό σκιφ, κωπηλασία). Η ώρα: 11:00. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, πόλο Ανδρών: Νίκη και φύγαμε για οκτάδα

Η εθνική πόλο Ανδρών αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ για την τρίτη αγωνιστική του α’ ομίλου και θέλει να... τριτώσει το καλό και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της για τα προημιτελικά του τουρνουά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d334698wp8kp)

Η “γαλανόλευκη” είναι δεύτερη στον όμιλό της, πίσω από την Ιταλία και θα μπορεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της, με τους Κροάτες και τους “ατζούρι”, να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για το χιαστί παιχνίδι.

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών. Η ώρα: 11:30. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κολύμβηση: Ο Χρήστου στον κόσμο της δικαίωσης


Μπορεί ο τελικός του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο να είναι βράδυ, στις 21:38, όμως όλη η ελληνική κολύμβηση γιορτάζει μαζί του. Γιορτάζει τον πρωταθλητή που 48 ώρες μετά τη μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του, επέστρεψε για να πάρει μια μεγαλειώδη πρόκριση, που μοιάζει σημαντικότερη και από μετάλλιο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33zi49cexuh)

Η αποστολή μπορεί να έχει πανηγυρίσει κι άλλες προκρίσεις και να περιμένει κι άλλους ημιτελικούς ως τότε. Ο Στέργιος Μπίλας κολυμπάει στην έβδομη διαδρομή στην ένατη και ο Κριστιάν Γκολομέεβ στη δεύτερη διαδρομή στη 10η προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο, δηλαδή τις γρήγορες, και αν κολυμπήσουν κοντά στους χρόνους του Ευρωπαϊκού του Βελιγραδίου, δηλαδή 22 μικρό, θα περάσουν στα ημιτελικά. Το βράδυ, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα προσπαθήσουν να κλείσουν θέση για τον τελικό της Παρασκευής, 2 Αυγούστου. 

Ο Απόστολος Παπαστάμος, από την πλευρά του, πέφτει στα 200μ. μικτή ατομική και θα κολυμπήσει στην πρώτη διαδρομή της τρίτης προκριματικής σειράς, μαζί με το πρόσωπο του τουρνουά, τον Γάλλο Λεόν Μαρσάν. Ο Παπαστάμος είχε νικήσει τον Μαρσάν στα 400μ. μικτή ατομική στο Παγκόσμιο Νέων Ανδρών το 2019, ωστόσο τα μέσα που δούλεψαν ο ένας και ο άλλος έγιναν η τροχοπέδη για τον Έλληνα κολυμβητή. Εφόσον ο Παπαστάμος βρεθεί στους 16, θα κολυμπήσει το βράδυ της Πέμπτης για τη θέση στον τελικό.

Οι αθλητές: Στέργιος Μπίλας, Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ. ελεύθερο, κολύμβηση). Οι ώρες: 12:42, 12:44. Η ώρα του ημιτελικού: 21:46. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Ο αθλητής: Απόστολος Παπάστάμος (200μ. μικτή ατομική, κολύμβηση). Η ώρα: 12:56. Η ώρα του ημιτελικού: 22:47. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Ο αθλητής: Απόστολος Χρήστου (200μ. ύπτιο, κολύμβηση). Η ώρα του τελικού: 21:38. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, ιστιοπλοΐα: Η τελευταία ευκαιρία του Κοκκαλάνη


Ο Βύρων Κοκκαλάνης μίλησε τη... γλώσσα της αλήθειας: αν στις πέντε κούρσες της IQFoil που θα γίνουν την Πέμπτη δεν βγάλει ισάριθμες τριάδες, δεν θα είναι στη medal race της Παρασκευής.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32uwdvr77gp)

Ο πολύπειρος ιστιοπλόος είναι στην 21η θέση και παίζει το τελευταίο χαρτί του στα νερά της Μασσαλίας.

Ο αθλητής: Βύρων Κοκκαλάνης (IQ Foil, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:03. Το κανάλι: ΕΡΤ1 (μετάδοση από 17:50). 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, τένις: Λες και είναι ο... τελικός του Roland Garros

Να ένα classic, που μεταφέρει στον τελικό του Roland Garros το 2021. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον προημιτελικό του απλού Ανδρών, στο πρώτο βραδινό παιχνίδι του κεντρικού κορτ, του θρυλικού “Φιλίπ Σατριέ”.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33pmrsse5hl)


Ο Τσιτσιπάς δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον Τζόκοβιτς σε Major, σε εκείνον τον τελικό, μάλιστα, είχε προηγηθεί 2-0 σετ. Το παιχνίδι οδηγεί στα μετάλλια και είναι περισσότερο... Ελλάδα-Σερβία. Ο Τζόκοβιτς δεν έχει κατακτήσει ολυμπιακό μετάλλιο και κάποιες από τις πιο οδυνηρές ήττες της καριέρας του έχουν επέλθει σε Ολυμπιακούς, στους οποίους παίζει ανελλιπώς από το 2008.

Σπουδαία αναμέτρηση, από τις άχαστες.

Ο αθλητής: Στέφανος Τσιτσιπάς (απλό Ανδρών, τένις). Η ώρα: 20:00. Το κανάλι: ΕΡΤ1.