Το "αυτονόητο" πολλές φορές θεωρείται απλό και δεδομένο, όμως στο ποδόσφαιρο πολλάκις έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι. Η ΑΕΚ μετέτρεψε ένα πάρτι πρόκρισης με την Ίντερ Εσκάλδες σε... άγχος και κατάφερε να "γκρεμίσει" από μόνη της τη μεγάλη ανώτερότητά της υπό το βλέμμα των χιλιάδων οπαδών της στην "ΟPAP Arena", που από το ένα γκολ μετά το... άλλο αρκέστηκαν σ' ένα ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Κι όλα αυτά στη... σκιά της "έκρηξης" του Ματίας Αλμέιδα και το ν αυτά τα 20 λεπτά μπορούν να επηρεάσουν την άποψη κάποιων και να υπάρχουν αμφιβολίες για αυτά τα δύο χρόνια ή και για το τέλος της περσινής σεζόν αν υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις, αυτό με κάνει να σκέφτομαι πολλά. Αν υπάρχουν αμφιβολίες για κάποιο τεχνικό επιτελείο θα πρέπει να γίνονται αλλαγές" που... επισκιάζει τα πάντα!


Το... πρέπει της ΑΕΚ και το ξέσπασμα του Ματίας Αλμέιδα

Ναι, η ΑΕΚ πηγαίνει για να κάνει το καθήκον της και να πάρει την πρόκριση στην Ανδόρα. Υπάρχουν φορές όμως που δεν αρκεί μόνο αυτό, αλλά υπάρχει και η ανάγκη της καλής και πειστικής εμφάνισης. Κάτι που κατάφερε η "Ένωση" να κάνει για 65 λεπτά στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη συνέχεια "μπλόκαρε" και εμφάνισε παθογένειες που ελπίζει να εξαφανιστούν στον... απόηχο της περσινής σεζόν που έχασε στο νήμα το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ.

Πέρα από τους παίκτες και την έλλειψη συγκέντρωσης με τα αρκετά λάθη τους, στο επίκεντρο της κριτικής μπήκε για τα... καλά και ο Ματίας Αλμέιδα. Κάτι που το ζει στο... πετσί του και φάνηκε από τις δηλώσεις που παραχώρησε στη συνέντευξη Τύπου. "Όταν υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες και απορίες από την πλευρά κάποιων άλλων, τότε νιώθεις προσβεβλημένος, και όταν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και απορίες, γίνονται αλλαγές" κι άλλα... πολλά που φανέρωσαν την ενόχληση και τη δυσαρέσκειά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2y1873ctf4x)
Η πρώτη... πανηγυρική πρώτη σεζόν του στον πάγκο της ΑΕΚ με το νταμπλ δεν μπορεί να ξεχαστεί. Θα μνημονεύεται για χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη και το πάθος που δίνει σε κάθε του λεπτό στο "τιμόνι" της "Ένωσης". Ο Αργεντινός τεχνικός αναγνωρίζει τα λάθη που εξακολουθούν να γίνονται από τους παίκτες στο χορτάρι. Λάθη που λίγο-πολύ... στοίχισαν στην ΑΕΚ το back to back στη Super League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2y1tloh5kq9)

Η ΑΕΚ πηγαίνει στην Ανδόρα ούσα καλύτερη και σαφώς ανώτερη ομάδα. Όμως δεν αρκεί μόνο το μέγεθός της, αλλά να δώσει τα διαπιστευτήρια στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αλμέιδα έχει αντιληφθεί ότι η φετινή σεζόν θα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες και πως για κάθε λάθος, κάθε απώλεια θα γίνεται μεγαλύτερος... ντόρος. Εξ ου και οι... αποδοκιμασίες στο φινάλε του πρώτου αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2y1ivsq33kh)
Γιατί, κακά τα ψέματα, κανείς δεν στάθηκε στα 65 εξαιρετικά λεπτά της ΑΕΚ και τα τέσσερα γκολ κόντρα στην Ίντερ Εσκάλδες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όλοι στάθηκαν στο πώς τα 4 γκολ δεν έγιναν 5 και 6 και πώς το 4-0 κατέληξε να γίνει 4-3. Η "Ένωση" θέλει να... γυρίσει τον διακόπτη πάνω απ' όλα για τον εαυτό της και να μην αδικήσει για ακόμη μια φορά τον εαυτό της και ο Αλμέιδα θέλει να δει όλα τα λάθη να "εξαφανίζονται" και να... μεταμορφώνονται σε μάθημα. Για όλους.