Η Λίβερπουλ μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Ρεάλ Μπέτις, αντιμετωπίσε την Άρσεναλ στο προτελευταίο φιλικό προετοιμασίας στις ΗΠΑ στο " Lincoln Financial Field" όπου βρέθηκαν στις εξέδρες 69.679 φίλαθλοι και οι δυο τους μας έδωσαν μια... γεύση από τις μεταξύ τους επικείμενες "μονομαχίες" στην Premier League.


Οι "Reds" ήταν πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με τους "κανονιέρηδες" και με 2-1 συνέχισαν στα... θετικά. Φανέλα βασικού για Κώστα Τσιμίκα, ο Άρνε Σλοτ δείχνει το πλάνο του τις τις στατικές φάσεις και τα συμπεράσματα... δικά σας!


Η Λίβερπουλ νίκησε την Άρσεναλ σε φιλικό με βασικό Τσιμίκα και "κόπλα" του Άρνε Σλοτ

Η Άρσεναλ μπήκε... φουριόζα στο ματς, έχασε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει και να προηγηθεί, ενώ είδε την Λίβερπουλ να είναι πιο αποτελεσματική, να μετουσιώνει τις ευκαιρίες της σε γκολ με σκόρερ τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Φάμπιο Καρβάλιο. Μάλιστα και τα δυο τέρματα προήλθαν από ισάριθμες ασίστ του Χάρβεϊ Έλιοτ ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλα... κέφια.

Οι "κανονιέρηδες" που βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Χάβερτζ στο 40ο λεπτό. Η Άρσεναλ αν και πίεσε και "κυνήγησε" την ισοφάριση με μεγάλες ευκαιρίες των Χάβερτζ, Ενκέτια και Φάμπιο Βιέιρα δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από τον αγώνα με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιητητή. 

Liverpool vs Arsenal 2-1 | All Goals & Extеndеd Hіghlіghts Full Match


Τονίζεται ότι η Λίβερπουλ θα δώσει το τελευταίο της φιλικό στην περιόδεια της στις ΗΠΑ κόντρα στην "Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ", ένα ματς που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και θα διεξαχθεί το Σάββατο (03/07) στην Κολούμπια. Από την άλλη, η Άρσεναλ μετά τη λήξη του ματς επέστρεψε στο Λονδίνο όπου και συμμετάσχει σε φιλικό τουρνουά με την Μπάγερ Λεβερκούζεν και τη Λυών στο "Emirates Stadium".


Βασικός ο Τσιμίκας, "έκλεψε" τις εντυπώσεις τα... κόλπα του Άρνε Σλοτ στις στατικές φάσεις

Ο Κώστας Τσιμίκας που μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ από την τεχνική ηγεσία και τις φήμες που ήθελαν το... μέλλον του στην Λίβερπουλ αβέβαιο, υπολογίζεται κανονικά από τον νέο προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ ο οποίος μάλιστα του ε΄δωσε φανέλα βασικού στο φιλικό με την Άρσεναλ. Κινήθηκε σε... ρηχά νερά, είχε διάθεση να βοηθήσει και επιθετικά ωστόσο οι σέντρες που δοκίμασε δεν ήταν... καλές και αποτελεσματικές.


Μια από τις φάσεις που αναμφίβολα "έκλεψαν" τις εντυπώσεις ήταν στο 30ο λεπτό όταν και ο Κώστας Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ και οι τοποθετήσεις και κινήσεις των συμπαικτών του στην περιοχή φανέρωσαν ένα από τα "κόπλα" του Άρνε Σλοτ για τις στατικές φάσεις. Δείτε το βίντεο και θα... καταλάβετε!