Η συγχρονισμένη κολύμβηση που πλέον αποκαλείται... καλλιτεχνική χαρακτηρίζεται από ένα βασικό πράγμα. Το "προδίδει" και η ονομασία της. Τον συγχρονισμό. Δυο αθλήτριες επιχειρούν το πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, να συγχρονιστούν με τέτοιο τρόπο που από δυο να φαίνονται... ένα. Το κατάφεραν στο απόλυτο βαθμό οι δυο Κινέζες Τσεν Γιούξι και Κουάν Χόνγκτσαν που κατέκτησαν το χρυσό, με την εκτέλεσή τους στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων να "κόβουν" την ανάσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με κομμένη την... ανάσα η τελειότητα του συγχρονισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο συντονισμός των κινήσεων των αθλητριών θα πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένος και φυσικά όλο αυτό κρίνει την επιτυχία. Στην προκειμένη περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το χρυσό μετάλλιο. 

Οι Κινέζες Τσεν Γιούξι και Κουάν Χόνγκτσαν από την Κίνα "μάγεψαν" τους πάντες με την εμφάνισή τους, η οποία "έκοψε" την ανάσα και φυσικά έφερε το χρυσό στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα δέκα μέτρων για την τελειότητα της προσπάθειάς τους που τις οδήγησε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τη στιγμή που έκαναν τη βουτιά από τον βατήρα, τα σώματά τους ενώθηκαν, οι κινήσεις τους συγχρονίστηκαν με τέτοιο τρόπο που όσοι παρακολουθούσαν από πλάγια θέση την εξαιρετική τους εκτέλεση, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους ότι έβλεπαν δυο αντί για -όπως φαινόταν- μια αθλήτρια...