Στο λαιμό ενός αουτσάιντερ και όχι ενός φαβορί θα κρεμαστεί το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στο τουρνουά του μονού των γυναικών στο τένις! Με τον αποκλεισμό του νούμερο 2 του ταμπλό, Κόκο Γκοφ, στη φάση των "16", ήρθε η σειρά του αδιαφιλονίκητου φαβορί του τουρνουά να μείνει εκτός τελικού! 

Η Ίγκα Σφιόντεκ έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης θύμα ενός εκ των πλέον ανερχόμενων αστεριών του παγκόσμιου τένις, της 21χρονης, Κινγουέν Ζενγκ η οποία απέκλεισε στα ημιτελικά το νούμερο ένα της κατάταξης της WTΑ με 2-0 σετ (6-2, 7-5), αποδίδοντας τένις... πέρα από κάθε φαντασία. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το απίθανο σόου της Ζενγκ που έκανε τους θεατές στο Ρολάν Γκαρός να... τρίβουν τα μάτια τους

Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της σημερινής μέρας του ολυμπιακού τουρνουά (στο οποίο δεσπόζει η μονομαχία του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τα προημιτελικά του μονού ανδρών, που θα ξεκινήσει στις 20.00) εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με τη φοβερή και τρομερή Ασιάτισα να κυριαρχεί απόλυτα στο πρώτο σετ, να πιέζει την Σφιόντεκ με εναλλαγές χτυπημάτων και τελικά να φτάνει στην επικράτηση με 6-2. 

Με εμφανή έλλειψη αυτοκυριαρχίας, η Πολωνή προσπάθησε να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης, οδηγώντας τον ημιτελικό σε τρίτο σετ, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Ζενγκ αποδείχτηκε... τέρας ψυχραιμίας στα δύο τελευταία και καθοριστικά γκέιμ της αναμέτρησης (με το σκορ στο 5-5), "έσπασε" το σερβίς της Σφιόντεκ και τελικά πανηγύρισε τη σπουδαία της επιτυχία... σωριασμένη στο έδαφος, μη πιστεύοντας τι είχε συμβεί! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34kry4ur2s9)

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αναφερόμαστε σε μια τενίστρια που πανηγύρισε τον πρώτη της major τίτλο μόλις πριν από ένα χρόνο (Ιούλιο του 2023, στο Παλέρμο), αλλά έχει προλάβει να δώσει ήδη το παρών στον πρώτο της τελικό Grand Slam (στο Australian Open, όπου ηττήθηκε από την Αρίνα Σαμπαλένκα), αλλά πλέον φλερτάρει με ένα ανέλπιστο όσο και ιστορικό χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, καθώς στον τελικό θα αντιμετωπίσει είτε τη Σλοβάκα, Άννα Κρολίνα, Σμιέλντοβα είτε την απίθανη Κροάτισα, Ντόνα Βέκιτς, που θα μονομαχήσουν το βράδυ στο "Philippe Chatrier" μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς.