Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος και με την βούλα. Ανακοινώθηκε η πρόσληψη του ενώ το τελευταίο διάστημα είχε πολλές συζητήσεις με το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, με τον οποίο είχε δώσει τα χέρια.

Η αλλαγή τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, είναι επίσημη λοιπόν. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πάρει την θέση που άφησε ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε να οδηγήσει τη γαλανόλευξη στην τελική φάση του Euro 2024. Η Εθνική Ελλάδος βρέθηκε στα μπαράζ, από το Nations League, αλλά στον τελικό έχασε από τη Γεωργία στα πέναλτι.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μετά τις αρχαιρεσίες για την νέα της διοίκηση εγκρίθηκε η πρόσληψή του Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής. Την Παρασκευή (2/8) το μεσημέρι, στις 12:00 ο Σέρβος προπονητής θα παρουσιαστεί από την ΕΠΟ σε συνέντευξη Τύπου στην οποία θα μιλήσει για την Εθνική Ελλάδος.

Το πρώτο επίσημο ματς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο, με την Εθνική Ελλάδος θα είναι στις 7 Σεπτεμβρίου το εντός με την Φινλανδία, στην πρεμιέρα της στο Nations League.

Ο νέος προπονητής, που έχει ως στόχο να επαναφέρει την Εθνική στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2026, θα έχει οχτώ συνεργάτες.

Αθλητικοί διευθυντές θα είναι οι Βασίλης Τοροσίδης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Βοηθοί προπονητή θα είναι οι Πρέντραγκ Έρακ και Νίκος Κολομπούρδας. Γυμναστής θα είναι ο Δημήτρης Δανιηλίδης και βοηθός του ο Χρήστος Καρυδόπουλος. Προπονητής τερματοφυλάκων ο Φάνης Κατεργιαννάκης και αναλυτής ο Δ. Μπρούσαλης.