Είναι οριστικό: ο Νικ Καλάθης θα δώσει το "παρών" στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ απέναντι στην Αυστραλία (2/8-14:30), στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η Εθνική χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη για να μην αποκλειστεί στον όμιλο, αν και αυτή δεν θα της διασφαλίσει ότι θα περάσει σίγουρα. Πάντως, ο Βασίλης Σπανούλης θα έχει τον πόιντ γκαρντ που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό μαζί του. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα σενάρια πρόκρισης


Ο Καλάθης, που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο παιχνίδι με την Ισπανία, έβγαλε την προπόνηση της Πέμπτης 1 Αυγούστου χωρίς σημαντικά θέματα. Έτσι, θα είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Προφανώς θα αποτελούσε μεγάλη απουσία. 

Η Εθνική χρειάζεται επικράτηση ακόμα και με έναν πόντο και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά για να είναι τρίτη στον όμιλο. Αν ηττηθεί η "ρόχα" από τους Βορειοαμερικανούς, θα πρέπει να νικήσει από τρεις πόντους και πάνω. Αν νικήσει πάνω από 10 πόντους και οι "κανούκς" επικρατήσουν της Ισπανίας, θα είναι δεύτερη. Στην περίπτωση που τερματίσει τρίτη, θα πρέπει να "καβαλήσει" μία από τις δύο άλλες τρίτες των ομίλων. Δηλαδή, αυτήν τη στιγμή, το Νότιο Σουδάν ή τη Βραζιλία.