Ήταν 13 Ιουνίου 2021, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς άγγιζε στο "Philippe Chatrier" του Ρολάν Γκαρός το θρυλικό θαύμα της κατάκτησης ενός τουρνουά Grand Slam από Έλληνα τενίστα. Παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί 2-0 σετ, με μια... αλά "Νόλε" ανατροπή, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε φτάσει στην τελική επικράτηση με 3-2... παίρνοντας την μπουκιά απ' το στόμα του "Στεφ". 

19 μήνες αργότερα, 29 Ιανουαρίου 2023, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε άλλο ένα ραντεβού με την "αιωνιότητα", αυτή τη φορά στον τελικό του Australian Open. Και πάλι, όμως, το εμπόδιο του τεράστιου Σέρβου αποδείχτηκε απροσπέλαστο. Το εμφατικό 3-0 απλά πιστοποιούσε του λόγου το αληθές! 

Το... κακό για τον Στέφανο έμελλε να τριτώσει το βράδυ της Πέμπτης στο Παρίσι. Το ήθελε πολύ το ολυμπιακό μετάλλιο ο Τσιτσιπάς. Για τον ίδιο, για την οικογένειά του, για την Ελλάδα. Μόνο που αυτό το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αποτελεί και το τελευταίο απωθυμένο της σπουδαίας καριέρας του τεράστιου Σέρβου. Όλα αυτά τα χρόνια που μεγαλουργεί στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου, σαρώνοντας τους τίτλους, έχει καταφέρει τα πάντα. Το μόνο που δεν έχει πετύχει είναι να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και στο Παρίσι βρίσκεται σε... αποστολή ζωής! 

Μοιραία, λοιπόν, όποιες κι αν ήταν οι προθέσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, το μάτι του "Νόλε"... γυάλιζε. Ακόμη κι όταν όλα έδειξαν να γκρεμίζονται για εκείνον στο δεύτερο σετ. Ακόμη κι όταν κλήθηκε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση με τον "Στεφ" να έχει να διαχειριστεί τρία σετ πόιντ! Το τελικό 2-0 σετ (6-3, 7-6) που σφράγισε την πρόκριση του νούμερο ένα στο ταμπλό στα ημιτελικά, και κυρίως η αποφασιστικότητα που επέδειξε σε πολύ δύσκολες - για τον ίδιο - συνθήκες, ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν την αποφασιστικότητα με την οποία έχει ταξιδέψει στο Παρίσι. 

Αποφασισμένος στο ξεκίνημα του ματς ο Τσιτσιπάς, αλλά ο Τζόκοβιτς είχε όλες τις απαντήσεις

Με την πρώτη ανταλλαγή χτυπημάτων δύο τενιστών ήταν ολοφάνερο ότι ο Τσιτσιπάς μάζευε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δυνάμεις για να μπορέσει να εμφανιστεί με γεμάτες μπαταρίες στην πολύ υψηλών απαιτήσεων μονομαχία με τον "Νόλε". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34qv156v529)

Η ένταση στο παιχνίδι του, η ταχύτητα που κινούνταν στο κορτ, αλλά και ο βαθμός αυτοσυγκέντρωσής του δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την εκκίνηση του Έλληνα πρωταθλητή στους προηγούμενους γύρους. Κυνηγούσε σα... λυσσασμένος κάθε drop shot του Σέρβου, δεν εγκατέλειπε καμία φάση χωρίς να την παλέψει και έτσι από το πρώτο κιόλας γκέιμ οι δύο αντίπαλοι παρουσίασαν τένις πολύ υψηλού επιπέδου με τον "Στεφ" να κοιτάει στα μάτια τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών και να κερδίζει ορισμένους απίθανους πόντους. Ο Τζόκοβιτς, όμως, ήταν από την αρχή πολύ πιεστικός και κυριαρχικός.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34r6hz1cqjd)

Κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του Στέφανου στο τέταρτο γκέιμ, προηγήθηκε 4-1 και διαμόρφωσε υπέρ του μη αναστρέψιμα δεδομένα, όντας σχεδόν αλάνθαστος στο παιχνίδι του. Τα όποια λάθη του οφείλονταν στο εξαιρετικό παιχνίδι του Τσιτσιπά και όχι σε κάποια δική του αδυναμία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34rhjl3lr01)

Με πολύ ψηλούς δείκτες αποτελεσματικότητας στο σερβίς του, ο "Νόλε" υπερασπίστηκε με επιτυχία όλα τα δικά του σέρβις γκέιμς και έτσι το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε με 6-3. Ο πόντος με τον οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ, ήταν ενδεικτικός του σεναρίου του παιχνιδιού: Ένας Τσιτσιπάς να τα κάνει όλα σχεδόν τέλεια, και ένας Τζόκοβιτς να βρίσκει πάντα λύσεις και να αφήνει τους θεατές με το στόμα ανοιχτό! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34rofjuxtpt)

Το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Τζόκοβιτς και η επική ανατροπή του Σέρβου

Φαίνεται, όμως, ότι η απίστευτη υπερέκταση του Τζόκοβιτς στην τελευταία φάση του πρώτου σετ, άφησε μια ανοιχτή πληγή στο κορμί του Σέρβου. Ο "Νόλε" έδειξε να υποφέρει από έντονους πόνους στο δεξί του γόνατο και με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 3-0 υπέρ του Τσιτσιπά ζήτησε εσπευσμένα ιατρικό τάιμ άουτ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34rv1v1hj4p)

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στο κορτ, με έκδηλη την αγωνία των θεατών - αλλά και των μελών του προπονητικού του επιτελείου - για την κατάσταση της υγείας του. Ο Τσιτσιπάς όχι μόνο δεν έδειξε να επηρεάζεται από τη διακοπή, αλλά με την επανέναρξη του παιχνιδιού βρήκε δεύτερο "σπάσιμο" και το σκορ εκτοξεύτηκε στο 4-0! Το πιο αποφασιστικό βήμα για την ισοφάριση ήταν γεγονός! 

Με τον "Νόλε" να έχει βγει εκτός ρυθμού ο Τσιτσιπάς δεν επρόκειτο να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, παρότι ο Σέρβος βρήκε άμεσα δικό του break. Ο Σέρβος ζήτησε νέα βοήθεια από τους φυσικοθεραπευτές στην παύση του σετ, χωρίς ωστόσο να καταφύγει σε νέο ιατρικό τάιμ άουτ και το ιδιαίτερο περιστατικό έδειξε για λίγα λεπτά να... αποπροσανατολίζει πνευματικά τον Έλληνα πρωταθλητή.

Σταδιακά ο Τζόκοβιτς έδειχνε να πατάει ξανά γερά στα πόδια του, ο "Στεφ" συνέχιζε να παίζει εντυπωσιακό τένις και υπήρξαν ουκ ολίγες στιγμές που οι θεατές σηκώνονταν από τις θέσεις τους για να αποθεώσουν τους δύο αθλητές! 

Με τον "Νόλε" να κινείται χωρίς προβλήματα στο κορτ οι δύο αντίπαλοι άρχισαν να προσφέρουν ένα απίθανο τενιστικό σόου σε ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα του πλανήτη! Όπως, ακριβώς, είχε συμβεί στον τελικό του 2021! Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 4-2, ο Τσιτσιπάς όμως είχε πάρει για τα καλά μπροστά! 5-2 με "πυροβολισμούς" από τη γραμμή του σερβίς, η ιαχή "Τσιτσιπάς, Τσιτσιπάς", άρχισε να δονεί το "Philippe Chatrier", αλλά ο Σέρβος έβγαλε ακόμη και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το... ρομπότ που κρύβει μέσα του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34serwl5c1l)

Με το σκορ στο 5-3 και στο 40-0 υπέρ του "Στεφ", ο Τζόκοβιτς κατάφερε να μείνει όρθιος, να "σπάσει" το σερβίς του αντιπάλου του και με τρία διαδοχικά γκέιμ να ισοφαρίσει σε 5-5! Το σετ είχε πλέον εξελιχθεί σε θρίλερ! Οι ιαχές "Τσιτσιπάς, Τσιτσιπάς" και "Νόλε, Νόλε", δονούσαν την ατμόσφαιρα στο "Phlippe Chatrier". Το κοινό παραληρούσε από το τένις που απολάμβανε! 

Το παιχνίδι έφτασε στο 6-6 και το tie break θα έκρινε τα πάντα. Κι όταν ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχει ο Τζόκοβιτς κρίνεται στο νήμα, όλοι γνωρίζουν ποιος ισορροπεί καλύτερα στο φινάλε... 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα ζευγάρια των ημιτελικών στο μονό των ανδρών

Με την πρόκριση του Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκληρώθηκε και η τετράδα που θα διεκδικήσει τα τρία μετάλλια στο μονό των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στον πρώτο ημιτελικό ο "Νόλε" θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορένζο Μουζέτι (που νωρίτερα απέκλεισε τον χρυσό ολυμπιονίκη του Τόκιο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ), ενώ στο δεύτερο ο Κάρλος Αλκαράθ θα μονομαχήσει με τον Καναδό Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ που επικράτησε με 2-1 του Κάσπερ Ρουντ μετά από συναρπαστική αναμέτρηση. 

Θα κατακτήσει ο Τζόκοβιτς το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του; Θα γίνει ο Αλκαράθ ο νεότερος χρυσός ολυμπιονίκης στην ιστορία του αθλήματος; Ή μήπως θα ζήσουμε μια αδιανόητη έκπληξη με πρωταγωνιστές τα δύο αουτσάιντερ της τετράδας; Την Κυριακή θα έχουμε την απάντηση!