Η παραμυθένια διαδρομή του Κάρλος Αλκαράθ στα κορτ ετοιμάζεται να καταλήξει σε ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ο 21χρονος Ισπανός έγινε το απόγευμα της Πέμπτης ο δεύτερος νεότερος τενίστας, στην ιστορία του αθλήματος, που προκρίνεται στα ημιτελικά ολυμπιακού τουρνουά. Ποιος κατέχει το απόλυτο ηλικακό ρεκόρ; Ποιος άλλος; Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος στις 20.00 τίθεται αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του μονού των ανδρών. 

Ο Σέρβος είχε προκριθεί στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά πριν από 16 ολόκληρα χρόνια (στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008) όταν επίσης ήταν 21 ετών... αλλά λιγότερων ημερών σε σχέση με την ηλικία που βρίσκεται σήμετα ο Αλκαράθ, αλλά είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από τον Ναδάλ για να περιοριστεί στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Αυτή ήταν η πρώτη από τις τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες του Τζόκοβιτς να στεφθεί χρυσός ολυμπιονικης (σε Λονδίνο, Ρίο, Τόκιο έμεινε μάλιστα εκτός μεταλλίων) και αν ο Αλκαράθ κατακτήσει το χρυσό στο μεγάλο τελικό της Κυριακής, τότε θα γίνει ο νεότερος χρυσός ολυμπιονίκης τενίστας στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34myo931y3l)

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο δεύτερο σετ της αναμέτρησης με τον Τόμι Πολ (καθώς έχανε 5-3) ο Ισπανός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντεπιτεθεί και να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση με 2-0 (6-3, 7-6) περιμένοντας να μάθει ποιος θα είναι ο τελευταίος του αντίπαλος στο δρόμο προς το ψηλότερο σκαλί του βάθρου (αυτός θα προκύψει από τη μονομαχία Κάσπερ Ρουντ - Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ που βρίσκεται σε εξέλιξη). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34n8ly23fjl)

Απίθανος Μουζέτι απέκλεισε τον Ζβέρεφ και περιμένει Τζόκοβιτς ή Τσιτσιπά

Στον δεύτερο απογευματινό προημιτελικό του μονού των ανδρών, ο εκπληκτικός Λορένζο Μουζέτι... πέταξε εκτός μεταλλίων τον χρυσό ολυμπιονίκη του Τόκιο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ πιστοποιώντας την καταπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο χαρισματικός 22χρονος Ιταλός επιβλήθηκε του Γερμανού με 2-0 σετ (7-5, 7-5) και πλέον περιμένει να μάθει αν θα τεθεί αντιμέτωπος στον ημιτελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34nz5fdya5l)