H AEK πήγε στην Ανδόρα με μοναδικό στόχο να πάρει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, κάτι που θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει δια... περιπάτου από το πρώτο ματς με την Ίντερ Εσκάλδες στη Νέα Φιλαδέλφεια που από το 4-0 βρέθηκε να παίρνει αγχωτική νίκη με 4-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34sx9pveg7d)
Οι "κιτρινόμαυροι" που είχαν στο πλευρό τους και την παρουσία των φιλάθλων τους στο "Στάδιο Κομουνάλ ντ' Ανδόρα λα Βέλα" είχαν σε μεγάλα... κέφια τον Λιβάι Γκαρσία που το πήρε... προσωπικά και πέτυχε χατ-τρικ, ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε και ο Νόρντιν Άμραμπατ για το εντυπωσιακό 0-4 για την "Ένωση" που πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34q475sck3l)
Αυτό ήταν το πρώτο χατ-τρικ του Γκαρσία με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε επίσημο αγώνα καθώς είχε σημειώσει άλλο ένα σε φιλικό με την Σαχτάρ το περσινό καλοκαίρι.

Ο Στρακόσα απέδειξε για ακόμη ένα ματς πως είναι "κέρβερος" κάτω από τα γκολποστ με καθοριστικές αποκρούσεις, με δεξί μπακ τον Κάλενς αναγκάστηκαν να παραταχθεί η ΑΕΚ λόγω του ότι έμεινε τελευταία στιγμή εκτός ο Ρότα που ένιωσε ίλιγγο. Όσο δεν "φάνηκαν" επιθετικά οι φιλοξενούμενοι, ξεδίπλωσαν τις επιθετικές τους αρετές στο δεύτερο που βρήκαν τρία γκολ και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Επιθετική ξηρασία για την ΑΕΚ, δοκάρι για την Ίντερ Εσκάλδες

Η ΑΕΚ ήθελε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι, είχε τη μπάλα στα πόδια της ωστόσο δεν κατάφερνε να βρει τους χώρους για να απειλήσει με μεγάλη ευκαιρία. Έκανε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, ναι μεν οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν όμως επιθετικά οι "κιτρινόμαυροι" δεν έβρισκαν λύσεις.

Η μεγάλη στιγμή στο ματς μάλιστα άνηκε στην Ίντερ Εσκάλδες η οποία είχε "διπλό" δοκάρι στο 19ο λεπτό. Ο Μπερλάνγκα επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση το οποίο κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας, στη συνέχεια ο Ντε Λα Τόρε από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Στρακόσα που έβγαλε σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34qhg56wkzt)

 

Άνοιξε λογαριασμό στο ματς η ΑΕΚ με σουτ του Λιβάι Γκαρσία

Το πολυπόθητο γκολ για την ΑΕΚ που έψαχνε τρόπους να "ξεκλειδώσει" την άμυνα των γηπεδούχων και να "ξεμπουκώσει" επιθετικά ήρθε στο 29ο λεπτό, στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Μετά από αντεπίθεση, ο Λιβάι Γκαρσία με ωραία προσωπική ενέργεια, "κουβάλησε" τη μπάλα και  εξαπέλυσε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34qr99yn5tt)

Η Ίντερ Εσκάλδες που μετά το γκολ προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές της και να πιέσει τα αντίπαλα καρέ. είχε νέα καλή στιγμή στο 43ο λεπτό με σουτ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στρακόσα που ήταν ξανά... εκεί για να πει "όχι" και να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34r9srksp61)

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στο 45+2', η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαυρία να σκοράρει όταν και η μπάλα στρώθηκε στον Γιόνσον στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Δανός κεντρικός μέσος κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34rc0au82uh)


Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, έκανε το 0-2 η ΑΕΚ ξανά με σκόρερ Γκαρσία

H AEK στο πρώτο μέτρος δεν κατάφερε πέρα από το γκολ να "φανεί" τόσο επιθετικά, ενώ και η μεσαία γραμμή παρουσίαζε αδυναμίες σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού. Στο 59ο λεπτό, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με πρωταγωνιστή τον Ριαχίμ που με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Η απάντηση ήρθε μετά από λίγα λεπτά για τους γηπεδούχους που είχαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 0-2 με τον Μάνταλο όμως το πλασέ που έκανε μέσα από την περιοχή αμαρκάριστος ήταν άστοχο και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34s747jz2a9)


Το δεύτερο γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ ττο 74ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία που "χτύπησε" ξανά και με ωραίο πλασέ και άψογη εκτέλεση μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πέτυχε το 0-2 και "κλείδωσε" την πρόκριση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34s7aya4vox)

 

Σκόραρε και ο Άμραμπατ, χατ-τρικ ο Γκαρσία που διαμόρφωσε το τελικό 0-4

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές επιθετικά και δημιουργούσε μεγαλύτερους κινδύνους. Στο 83ο λεπτό, ήταν... σειρά του Άμραμπατ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και ο Μαροκινός εξτρέμ μετά από ασίστ του Μάνταλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με υποδειγματικό διαγώνιο πλασέ από δύσκολη γωνία για το 0-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34sd5hzm989)

Ενώ τα πράγματα είχαν πάρει τον... δρόμο τους, Η ΑΕΚ συνέχισε με... πατημένο το γκάζι, ο Λιβάι Γκαρσία "διψούσε" για χατ-τρικ και το πέτυχε στο 86ο λεπτό όπου έκανε ντρίμπλα μέσα από την περιοχή και με σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου για το τελικό 0-4 και την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League δια... περιπάτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34sjeeongzd)


INTEΡ ΕΣΚΑΛΔΕΣ: Μουνιόθ, Γκαγέγκο (75’ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες (81’ Χέρμαν), Μπουχάρμα (60’ Αντρέου), Μαρτίνεθ (60’ Λόπεθ), Αλόνσο, Μπερλάνγκα, Λόπεθ, Ντε Λα Τόρε.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Βίντα, Κάλενς, Μουκουντί, Χατζισαφί (81’ Ρότα), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς (72’ Κοϊτά), Φερνάντες (81’ Άμραμπατ), Γκαρσία.