Απίστευτο! Ο Απόστολος Χρήστου έκανε μια ανεπανάληπτη κούρσα στον τελικό των 200μ. ύπτιο και πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε 1.54.82, ένα πανελλήνιο ρεκόρ με το οποίο έγραψε Ιστορία. Σε αγώνισμα που σκεφτόταν να μη συμμετέχει, πάνω στα νεύρα του για το χαμένο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο. 

Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Χρήστου έγινε μπροστά στα μάτια μας ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών, πετυχαίνοντας ένα απίθανο κατόρθωμα. Πήρε το πρώτο μετάλλιο στην πισίνα, σε μια κούρσα τόσο αξιομνημόνευτη, που θα μπει σε περιγραφές. Ατσαλωμένος με θέληση, ο Χρήστου μπήκε τρένο στα πρώτα 150 μέτρα και μπόρεσε να πάρει ένα προβάδισμα που "το εκβίασα", όπως είπε στη συνέντευξή του στη μικτή ζώνη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34svmeg61qh)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Χρήστου στη στρατόσφαιρα

Να το role model σας. Ένας αθλητής απίστευτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει, ένας κολυμβητής που επένδυσε στο σπορ του για να του φέρει αυτήν τη στιγμή. Ο 27χρονος ύπτιος που έγινε το βράδυ της 1ης Αυγούστου, ενός μήνα που ανήκει στο ελληνικό θέρος παγκοσμίως, ένας Έλληνας θεός. 

Ο Απόστολος Χρήστου ολοκλήρωσε την παρουσία του στα ατομικά αγωνίσματα της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και έγραψε τη δική του Ιστορία στην ελληνική κολύμβηση. Είναι, πλέον, το απόλυτο σημείο αναφοράς για τους κολυμβητές της πισίνας στην Ελλάδα και σε χρόνο μέλλοντα. Ο υπέροχος 27χρονος ύπτιος έφτασε στη στρατόσφαιρα και το περίγραμμά του θα βρίσκεται εκεί, ενώ ο ίδιος θα συνεχίσει να προσπαθεί. 

Ο Χρήστου έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο πενηντάρι και γύρισε πρώτος, σε 26.39. Ο τύπος πέταξε και στο κατοστάρι και κράτησε την πρώτη θέση, πηγαίνοντας σε 55.14. Ήταν ονειρώδες.

Γύρισε πρώτος και στα 150 μέτρα, σε 1.24.36. Στόχος του ήταν να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά με τους υπόλοιπους. Η τακτική πέτυχε. Ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος "έφαγε" το δευτερόλεπτο που τον χώριζε και τερμάτισε σε 1.54.26. Ο Ελβετός Ρομάν Μιτιούκοφ έμεινε τρίτος, με 1.54.85.