Πριν από όλα, είναι αναγκαίο να παρατεθεί κάτωθι μία από τις κούρσες των τελικών της έκτης μέρας του τουρνουά κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η επιλογή, πρέπει να καταλάβει ο αναγνώστης, είναι τελείως τυχαία, σαν... άμπε μπα μπλομ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34svmeg61qh)


Το τουρνουά της κολύμβησης οδεύει προς το τέλος του και οι Αμερικανοί κολυμβητές θέλουν να πάει και να μην ξανάρθει. Η Κέιτι Ντάγκλας ήταν εκείνη που το βράδυ της Πέμπτης έσωσε την... τιμή τους, με τη νίκη στα 200μ. πρόσθιο και χρόνο 2.19.24, που είναι νέο αμερικανικό ρεκόρ. Ωστόσο, προς το παρόν, αυτό το χάπι δεν χρυσώνεται με τίποτα. 


Η πυραυλοκίνητη ομάδα Γυναικών της Αυστραλίας νίκησε σε ακόμα μία σκυτάλη, στα 4Χ200μ. ελεύθερο. Με την Αριάρν Τίτμους να πέφτει τελευταία, ήξερες ότι ο τελικός είχε τελειώσει. Η Ο' Κάλαχαν, Πάλιστερ και Θρόσελ επικράτησαν των Γουάινσταϊν, Μάντεν, Λεντέκι και Γκέμελ κατά άνω των 2,5 δευτερολέπτων, 7.38.08 έναντι 7.40.86.  

Μάλιστα, ένα αστείο τηλεοπτικό στιγμιότυπο ήταν στην έναρξη της κούρσας, όταν το όνομα της Γουάινσταϊν παρουσιάστηκε δίπλα σε εκείνο της Χάρβεϊ, της κολυμβήτριας του Καναδά. Τα αετόπουλα του ίντερνετ το πήραν, μια και ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είναι ο περιβόητος, φυλακισμένος για σεξουαλικές κακοποιήσεις, Αμερικανός παραγωγός. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34voanqge3t)


Στα 200μ. πεταλούδα, δε, το φαινόμενο από τον Καναδά, η Σάμερ ΜάκΙντος, έκανε ολυμπιακό ρεκόρ για να νικήσει την Αμερικανίδα Ρίγκαν Σμιθ. Η ΜάκΙντος κολύμπησε την απόσταση σε 2.03.03, η Σμιθ σε 2.03.84. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην κούρσα που έστειλε στα αστέρια την ελληνική κολύμβηση, πήραν τα μετάλλια Ευρωπαίοι για πρώτη φορά, ενώ δεν ήταν Αμερικανός στην πρώτη τριάδα μετά το 1992.