Ο... κακός χαμός γίνεται με τους τελικούς και τους “τελικούς” των Ολυμπιακών Αγώνων που συμμετέχουν Έλληνες αθλητές. Τα τρία πληρώματα της ελληνικής κωπηλασίας επιδιώκουν θέση στο βάθρο, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, λιγότερες από 24 ώρες μετά το θρίαμβο του Απόστολου Χρήστου, κολυμπά στο δεύτερο διαδοχικό τελικό του στα 50μ. ελεύθερο, η εθνική Ελλάδος μπάσκετ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στην Αυστραλία για να παραμείνει στο κόλπο των προημιτελικών, ενώ η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών παίζει με την Ιταλία σε παιχνίδι που με νίκη εξασφαλίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά και με ήττα μπαίνει σε περιπέτειες.

Μπόνους, οι πέντε Έλληνες αθλητές του στίβου που ξεκινούν τους προκριματικούς τους, οι δύο σκοπευτές του σκητ και η επιστροφή της Άννας Κορακάκη στα 25μ. με αεροβόλο, το πλήρωμα 470 της ιστιοπλοΐας και η ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική μικτή.


Ολυμπιακοί Αγώνες, σκοποβολή: Δίδυμο στο σκητ για την πρόκριση στα ημιτελικά και η δεύτερη ευκαιρία της Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη δεν ψάχνει μόνο την καλύτερη δυνατή εμφάνισή της στους δύο αγώνες της για τους προκριματικούς στα 25μ. με αεροβόλο όπλο, αλλά και για την εξιλέωση για την, αθέλητη από εκείνη, απόδοση στα 10μ. με πιστόλι. Η Κορακάκη ξεπέρασε την ασθένειά της, ωστόσο το πρόβλημα με την εστίαση, το οποίο αποκάλυψε την πρώτη αγωνιστική ημέρα, χωρίς, ωστόσο, να αποδίδεται το παθολογικό αίτιο.

Η Κορακάκη είναι στην 27η θέση ανάμεσα σε 30 σκοπεύτριες και στους δύο προκριματικούς, δηλαδή στην ακρίβεια και την ταχύτητα. Οι οκτώ πρώτες συγκεραστικά, θα περάσουν στον τελικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30cxhkffzrl)

Στη μάχη του απλού Ανδρών στο σκητ, από τη μεριά τους, μπαίνουν οι Μάκης Μίτας και Μπάμπης Χαλκιαδάκης. Οι δύο σκοπευτές ψάχνουν την πρόκριση στον τελικό σε μια πολύπλοκη διαδικασία. Ο Μίτας, που θεωρείται ελπίδα αρχικά για την πρόκριση και έπειτα για μετάλλιο, είναι έκτος και τελευταίος στο δεύτερο γκρουπ, ενώ ο Χαλκιαδάκης είναι δεύτερος στο τέταρτο. Οι πρώτοι έξι θα περάσουν στον τελικό, όμως ο προκριματικός θα συνεχιστεί και το πρωί του Σαββάτου, 3 Αυγούστου.

Η αθλήτρια: Άννα Κορακάκη (25μ. με αεροβόλο, σκοποβολή). Οι ώρες: 10:00, 13:00. Το κανάλι: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη μετάδοση. 

Οι αθλητές: Μάκης Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης (σκητ, σκοποβολή). Η ώρα: 10:30. Το κανάλι: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη μετάδοση. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, στίβος: Μπαίνουν πέντε στη μάχη

Δύο σφυροβόλοι, δύο άλτριες του ύψους και μία σπρίντερ από την Ελλάδα μπαίνουν στη μάχη των προκριματικών στο στίβο, ο οποίος μετατρέπεται πια στον κύριο χώρο του, το “Σταντ ντε Φρανς”.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ξεκινά στο πρώτο γκρουπ της σφυροβολίας, μάλιστα, δεύτερος, ενώ ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είναι στο δεύτερο γκρουπ και θα κάνει 13ος την πρώτη προσπάθειά του. Οι δύο σφυροβόλοι εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους με βολή στα 77μ., ωστόσο στην περίπτωση που δεν συμπληρωθούν 12 σφυροβόλοι με αυτήν τη βολή, ενδεχομένως η πρόκριση να πάει πιο χαμηλά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2co64iga1f5)

Ταυτοχρόνως των προσπαθειών του πρώτου γκρουπ, οι άλτριες του ύψους θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την πρόκριση στον τελικό. Φυσικά, ξεχωρίζει η συμμετοχή της Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, αφού είναι νωπό το παγκόσμιο ρεκόρ των 37 χρόνων που είχε πετύχει η Στέφκα Κονσταντίνοβα, και το οποίο έσπασε.

Η Παναγιώτα Δόση, που προκρίθηκε με το χαμηλό όριο, θα είναι στο πρώτο γκρουπ και θα ξεκινήσει την πρώτη από τις τρεις προσπάθειές της 12η. Η Τατιάνα Γκούσιν, από την πλευρά της, θα δοκιμάσει 16η και τελευταία στο δεύτερο γκρουπ. Τα δύο κορίτσια πρέπει να κάνουν ατομικό ρεκόρ, 1,97μ., για να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό. Θα περάσουν 12 άλτριες, ενώ αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός με εκείνες που θα πιάσουν το όριο, θα περάσουν και με χαμηλότερη επίδοση.

Τέλος, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα συμμετάσχει στο δεύτερο προκριματικό γύρο των 100μ. Οι αντίπαλοί της θα βγουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Οι αθλητές: Μιχάλης Φραντζεσκάκης, Ηλίας Αναστασάκης (σφυροβολία, στίβος). Οι ώρες: 11:10, 12:35. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Οι αθλήτριες: Παναγιώτα Δόση, Τατιάνα Γκούσιν (άλμα εις ύψος, στίβος). Η ώρα: 11:15. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Η αθλήτρια: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (100μ., στίβος). Η ώρα: 12:50. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Ολυμπιακοί Αγώνες, κωπηλασία: Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι

Ίσως είναι τα πιο σημαντικά 40 λεπτά στην Ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας αυτά από τις 12:42 έως τις 13:22 στο Ολυμπιακό Ναυτικό Στάδιο του Βέιρ σουρ-Μαμ. Το καθήκον έχει ήδη ολοκληρωθεί και με το παραπάνω, αφού και οι επτά αθλητές που έστειλε το άθλημα στους Ολυμπιακούς, πέρασαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από το πρόσωπο της Ευαγγελίας Αναστασιάδου, πόρρω απέχει να λογίζεται αρκετό. Τα πιο κρίσιμα 2.000 μέτρα στην αθλητική ζωή τους θα γίνουν εδώ και τώρα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33lzho9jjfd)

Η δίκωπος, με Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου, θα αγωνιστεί πρώτη. Ακολουθεί το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών, με Πέτρο Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Γυναικών, με Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου, παίρνει αμέσως μετά σειρά.

Οι αθλήτριες: Ευαγγελία Αναστασιάδου, Χριστίνα Μπούρμπου (δίκωπος, κωπηλασία). Η ώρα: 12:42. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 

Οι αθλητές: Πέτρος Γκαϊδατζής, Αντώνης Παπακωνσταντίνου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, κωπηλασία. Η ώρα: 13:02. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 

Οι αθλήτριες: Μιλένα Κοντού, Ζωή Φίτσιου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών). Η ώρα: 13:22. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κολύμβηση: Ο δεύτερος τελικός του Γκολομέεβ

Οι πιένες που ζει η ελληνική κολύμβηση, με το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, είναι εφικτό να έχουν συνέχεια. Το βράδυ της Παρασκευής, 2 Αυγούστου, ο σπουδαίος Έλληνας σπρίντερ θα αγωνιστεί στο δεύτερο διαδοχικό τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στα 50μ. ελεύθερο, ελπίζοντας σε μια κούρσα κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ (του), τα 21.44, που κρατά από το 2018. Ο Γκολομέεβ ήταν έβδομος στο Πεκίνο και φυσικά κοιτάζει ψηλότερα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34tdkdrabjt)

Το μεσημέρι, πάντως, η ομάδα των 4Χ100μ. μικτής ομαδικής μικτής, απαρτιζόμενη των Άννας Ντουντουνάκη, Νόρας Δράκου, Χρήστου και Στέφανου Ντούμα, θα κολυμπήσει στην πρώτη διαδρομή της δεύτερης ημιτελικής σειράς. Τα 3.46.54, με τα οποία μπαίνει στο αγώνισμα, είναι ο 13ος καλύτερος χρόνος ανάμεσα σε εκείνους των 16 συμμετεχόντων. Αντίπαλοι της Ελλάδας για μία θέση στον τελικό θα είναι οι Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία και Ισραήλ. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου.

Οι αθλητές: Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Απόστολος Χρήστου, Στέφανος Ντούμας (4Χ100μ. μικτή ομαδική μικτή, κολύμβηση). Η ώρα: 13:03. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 

Ο αθλητής: Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ. ελεύθερο, κολύμβηση). Η ώρα: 21:30. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, ιστιοπλοΐα: Αδέλφια Σπανάκη, βίρα τις άγκυρες

Δύο κούρσες περιέχει το πρόγραμμα στη Μασσαλία για την κατηγορία 470, με τα δύο αδέλφια Σπανάκη, την Αριάδνη και τον Οδυσσέα, να μπαίνουν στη μάχη με τα κύματα. Η καπετάνισσα και το πλήρωμά της θα αγωνιστούν με προσδοκίες, σε έναν αγώνα που θα κρατήσει πέντε ημέρες πριν την κούρσα μεταλλίων.

Οι αθλητές: Αριάδνη Σπανάκη, Οδυσσέας Σπανάκης (κατηγορία 470, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:05. Το κανάλι: ΕΡΤ Sports1.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1nzjwku0pkx)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, μπάσκετ: Υπέρβαση στο αδιέξοδο

Η εθνική Ελλάδος μπάσκετ θέλει νίκη απέναντι στην Αυστραλία στο τελευταίο παιχνίδι της για τον α’ όμιλο του τουρνουά. Έτσι το οριοθέτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, με τους πόντους να αφορούν σε τεχνικές λεπτομέρειες.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32rqyr1pp21)

Με επικράτηση επί της Αυστραλίας και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά, η “γαλανόλευκη” θα τερματίσει τρίτη στον όμιλό της και θα περιμένει να δει αν είναι στις δύο καλύτερες. Με νίκη από 3 έως 9 πόντους και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας θα είναι πάλι τρίτη, ενώ με διαφορά από 10 πόντους και πάνω και επικράτηση των Βορειοαμερικανών θα είναι δεύτερη και θα έχει καλύτερο πλασάρισμα στα προημιτελικά. Το άλλο παιχνίδι του ομίλου γίνεται στις 18:15.

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος μπάσκετ Ανδρών. Η ώρα: 14:30. ΕΡΤ1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, πόλο Γυναικών: Ο πρώτος “τελικός” με την Ιταλία


Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών, έπειτα από τις δύο πρώτες, υπολογισμένες, ήττες με ΗΠΑ και Καναδά, παίζει απέναντι στην Ιταλία, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33yjl6enj7t)

Η Εθνική περνάει με καθαρή νίκη, αφού θα φτάσει τους τρεις βαθμούς και θα κρατήσει τα “σετερόσα”, που θα σημαίνει ότι το παιχνίδι με τη Γαλλία θα έχει ως δέλεαρ την τρίτη θέση στον όμιλο. Με επικράτηση στα πέναλτι, δεν “σφραγίζει” την πρόκριση, ενώ με ήττα, το ματς με την οικοδέσποινα την τελευταία αγωνιστική θα έχει το χαρακτήρα του τελεσίδικου.

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών. Η ώρα: 16:35.