Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα της ελληνικής αποστολής, φαίνεται ότι το Ολυμπιακό Χωριό θα μάθει για τα καλά φέτος τι εστί... γλέντι αλά ελληνικά! Για δεύτερο διαδοχικό βράδυ τα μέλη της "γαλανόλευκης" εθνικής ομάδας... σήκωσαν στο πόδι την εγκατάσταση που φιλοξενεί τους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, για να υποδεχτεί την... ανθρώπινη τορπίλη που ονομάζεται Απόστολος Χρήστου! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34svmeg61qh)

Ο απίθανος κολυμβητής του Ολυμπιακού, που το βράδυ της Πέμπτης παρέδωσε ένα μάθημα ζωής σε όλους μας για να μην παρατάμε ποτέ τους στόχους μας ακόμη και σε στιγμές υπέρτατης απογοήτευσης, γνώρισε την αποθέωση κατά την επιστροφή του στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως ακριβώς είχε συμβεί 24 ώρες νωρίτερα με τον "Τιτάνα", Θοδωρή Τσελίδη μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τζούντο. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεύτερο ελληνικό πάρτι στο Ολυμπιακό χωριό με καπνογόνα και τρελό γλέντι

Καπνογόνα, χαρτάκια, αγκαλιές, τραγούδια και μια απίθανη αποθέωση για ένα Ελληνόπουλο που έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρώτο ολυμπιακό μετάλλο για τη χώρα μας στην κολύμβηση σε αγώνισμα πισίνας μετά την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896. Ένα ταξίδι... από την Κόλαση στον Παράδεισο (όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος συγκινημένος στις δηλώσεις του) μέσα σε μόλις τρία 24ωρα, καθώς από την απογοήτευση του τελικού των 100μ. (εκεί που έχασε το πρώτο του μετάλλιο για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου) βρήκε το σθένος να πέσει ξανά στην πισίνα και να γράψει ιστορία με μια μυθική κούρσα στον τελικό των 200μ. ύπτιο! 

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στην 35η θέση του πίνακα των μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 (με ένα ασημένιο και ένα χάλκινο), έχει καλύψει το... 50% της διαδρομής για να φτάσει τη συγκομιδή των τεσσάρων μεταλλίων που είχε κατακτήσει στο Τόκιο το 2021, αλλά η ελπίδες για συνεχόμενα... γαλανόλευκα πάρτι στο Ολυμπιακό Χωριό, αρχής γενομένης από σήμερα, έχουν φουντώσει για τα καλά. 

Ο Χρήστου εκτόξευσε την πίστη για περισσότερα ελληνικά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παρασκευή, άλλωστε, είναι γεμάτη από σπουδαίες μάχες και πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις για τα ελληνικά χρώματα, καθώς το πρωί διεξάγονται τρεις τελικοί στην κωπηλασία με ισάριθμες ελληνικές συμμετοχές, ενώ το μεσημέρι η εθνική Ελλάδος μπάσκετ δίνει "τελικό πρόκρισης" στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ απέναντι στην Αυστραλία. 

Και, βέβαια, έπονται τις επόμενες μέρες τα... βαριά χαρτιά. Στέφανος Ντούσκος το Σάββατο στον τέταρτο ελληνικό τελικό της κωπηλασίας, Λευτέρης Πετρούνιας την Κυριακή στον τελικό των κρίκων, Μίλτος Τεντόγλου την Τρίτη στον τελικό του μήκους και, βέβαια, οι μεγάλες ελπίδες για διάκριση στο πόλο (σε άνδρες και γυναίκες) με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να έχει σφραγίσει ήδη μια θέση στα προημιτελικά. Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, μετά το απίθανο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο η πίστη στις τάξεις της ελληνικής αποστολής και για άλλα... πιο απρόσμενα γαλανόλευκα θαύματα στο Παρίσι έχει πλέον εκτοξευτεί! Γιατί άπαντες έχουν ένα ολοζώντανο παράδειγμα να ακολουθήσουν! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34u731tt741)