Οι επεισοδιακές και απογοητευτικές χρονιές για την Ελλάδα στις διοργανώσεις της UEFA φαίνεται πως αποτελούν παρελθόν. Η απίστευτη περσινή σεζόν του Ολυμπιακού και η άνοδος στη 15η θέση στη βαθμολογία των χωρών ήταν η αρχή με τους υπόλοιπους εκπροσώπους να παίρνουν τη σκυτάλη.

"Σκαρφάλωσε" στη 14η θέση της UEFA η Ελλάδα

Με τον ιδανικότερα τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τις ελληνικές ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA. Την αρχή έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απέκλεισε στο δεύτερο γύρο του Champions League την Μπόρατς Μπάνια Λούκα με δύο νίκες και συνολικό σκορ 4-2 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το καθήκον του σαν Κυπελλούχος Ελλάδος έκανε και ο Παναθηναϊκός, όπου παρά τη δύσκολη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Μπότεφ Πλόβντιβ ταξίδεψε για την Βουλγαρία και τη συνέτριψε με 4-0, κάνοντας κι εκείνος με τη σειρά του το απόλυτο στο δεύτερο προκριματικό του Europa League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34usqtgz7f5)
Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Ίντερ Ντ' Εσκάλδες μιας και το 4-0 έγινε 4-3 μέσα σε 20 λεπτά. Ο Ματίας Αλμέιδα όμως στήριξε τους παίκτες του και εκείνοι τον δικαίωσαν κερδίζοντας με 4-0 στην Ανδόρα και προκρίθηκαν στον τρίτο γύρο του Conference League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34sx9pveg7d)
Το απόλυτο 6/6 των ελληνικών ομάδων μάλιστα ανέβασαν τη χώρα μας στη 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA, αφήνοντας πίσω της την Σκωτία που έπεσε 16η για την ακρίβεια μιας και την προσπέρασε στο τέλος της ημέρας και η Δανία που οι εκπρόσωποι της συνεχίζουν στην Ευρώπη.



Στόχος δεν είναι άλλος από την διατήρηση τουλάχιστον της 15ης θέση, αλλά όσο ψηλότερα τόσο το καλύτερο, με το ιδανικότερο σενάριο να βρίσκει τις τέσσερις ελληνικές ομάδες να μπαίνουν στα League Stage των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εκεί που βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός.