Η ελληνική κωπηλασία γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια την Ελλάδα με τις τεράστιες επιτυχίες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Το πρώτο μετάλλιο στην κωπηλασία ήρθε από τους φοβερούς Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου που με κατάθεση ψυχής στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6:49.28.


"Χάλκινες" στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι απίστευτες Κοντού και Φίτσιου 

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Μεγάλη Βρετανία και το ασημένιο η Ρουμανία. Η Ελλάδα που ζει το δικό της... παραμύθι στην κωπηλασία, έφτασε τα δυο χάλκινα μετάλλια μετά την κατάκτηση του χάλκινου της Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου  και... έπεται συνέχεια, αφού απομένει και ο μεγάλος τελικός του Στέφανου Ντούσκου στο μονό σκιφ ανδρών το Σάββατο (03/08).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35czkcaeh55)
Τα γαλανόλευκα χρώματα εκπροσωπούνται με υπερηφάνεια στο Παρίσι για την Ελλάδα που έφτασε τα τέσσερα μετάλλια μετά το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη, το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου και το χάλκινο των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή. Με τα δυο αυτά χάλκινα μετάλλια, η χώρα μας έφτασε το 6o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Πριν από τα σπουδαία χάλκινα στο Παρίσι, είχαν προηγηθεί άλλα τέσσερα από το 2004 στην Αθήνα, αυτά των Πολύμερου-Σκαθίτη (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004, Πολύμερου-Μούγιου (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ.