Χωρίς ανάσα, όχι μόνο από την υπερπροσπάθεια των δύο χιλιομέτρων αλλά και, από το στόχο που πέτυχαν, με το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ήταν οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου. 

Οι δύο κωπηλάτες του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών σκέφτονταν εκείνη τη στιγμή τους δικούς τους ανθρώπους. "Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω αν μας περιμένατε, εμείς το πιστεύαμε, το είχαμε δουλέψει πάρα πολύ και πραγματικά δεν έχω λόγια", είπε ο Παπακωνσταντίνου, που ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, το οικογενειακό περιβάλλον και τους φίλους του.  

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γκαϊδατζή: "Αυτήν τη στιγμή πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι να πω. Το περιμέναμε, δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά τώρα που το ζούμε είναι πάρα πολύ διαφορετικό. Σκέφτομαι τους δικούς μου ανθρώπους και τι έχουμε περάσει για να βρισκόμαστε εδώ. Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, συγγνώμη". 

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα και των δύο Ελλήνων κωπηλατών, του Πέτρου Γκαϊδατζή και του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, που αναμένονταν πιο ψύχραιμοι μετά την απονομή.