Η Ελλάδα δεν έφτασε απλώς τα μετάλλια που κατέκτησε στο Τόκιο: το έκανε πριν καν βγει η έβδομη αγωνιστική ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι. Τα δύο χάλκινα στην κωπηλασία, μέσα σε μισή ώρα, ήταν το τρίτο και το τέταρτο που κατέκτησε η εθνική Ελλάδος... γεια σου στη διοργάνωση, ενώ έξι Έλληνες αθλητές σίγουρα θα επιστρέψουν με τις αποσκευές τους βαρύτερες: ο Θοδωρής Τσελίδης, που ήταν τρίτος στην κατηγορία των -90κ. στο τζούντο, ο Απόστολος Χρήστου, που έκανε μια απίστευτη προσπάθεια στα 200μ. ύπτιο και πήρε το ασημένιο και οι τέσσερις των δύο πληρωμάτων του διπλού σκιφ: οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου και οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35cj7ukjpux)


Ολυμπιακοί Αγώνες: Και δεν έχει μπει ακόμη το... βαρύ πυροβολικό


Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να περάσει τη συγκομιδή του Τόκιο, η οποία, πάντως, είχε δύο χρυσά: του Στέφανου Ντούσκου στο μονό σκιφ και του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος. Είχε, επιπλέον, ένα ιστορικό ασημένιο, της εθνικής πόλο Ανδρών, και ένα χάλκινο για το θρύλο Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34svmeg61qh)


Μαντέψτε: και οι τέσσερις "παίζουν" για να το ξανακάνουν. Ο Ντούσκος έχει το Σάββατο 3 Αυγούστου τον τελικό του μονού σκιφ, ο Πετρούνιας μπαίνει στον τελικό των κρίκων το μεσημέρι της Κυριακής 4 Αυγούστου, η εθνική πόλο Ανδρών εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του τουρνουά, ενώ ο Τεντόγλου έχει το δικό του προκριματικό στο μήκος επίσης την Κυριακή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33w43tyqfep)


Από κοντά, και ο Εμμανουήλ Καραλής, που δεν έχει αφήσει βάθρο για βάθρο και τo Σάββατο, 3 Αυγούστου, έχει τον προκριματικό του στο επί κοντώ. Δεν αποκλείονται εκπλήξεις, ειδικά αν τα υπόλοιπα δύο ομαδικά περάσουν στα προημιτελικά τους, ενώ, όπως συνέβη στην περίπτωση των Τσελίδη και Χρήστου (όσο κι αν ο ίδιος το "είχε"), δεν αποκλείονται και τα ανέλπιστα, που δίνουν την πικάντικη γεύση στον αθλητισμό.

Φυσικά, ο Κριστιάν Γκολομέεβ με τα 50μ. ελεύθερο το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου (21:30), δεν γίνεται να αποκλειστεί στην εξίσωση.