Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ επικράτησε με έξι πόντους της Αυστραλίας στην τρίτη αγωνιστική του ομίλου της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και πλέον περιμένει την αναμέτρηση της Σερβίας κόντρα στο Νότιο Σουδάν για να δει αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά. Ό,τι κι αν συμβεί πλέον στην αναμέτρηση Καναδάς - Ισπανίας (18.15) δεν αλλάζει την 3η θέση που τερματίζει η "επίσημη αγαπημένη" στο 1ο γρουπ.

Τα δεδομένα που οριστικοποιήθηκαν μετά τις νίκες Βραζιλίας και Ελλάδας επί Ιαπωνίας και Αυστραλίας είναι τα εξής: 

1) Οι Βραζιλιάνοι είναι η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες που προκρίνονται στους "8".
2) Η δεύτερη καλύτερη τρίτη θα είναι είτε η Ελλάδα, είτε η ηττημένη της αναμέτρησης Σερβίας - Νοτίου Σουδάν που διεξάγεται στις 22.00 το Σάββατο 3/8. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35eu4s3zzeh)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι χρειάζεται η Ελλάδα στο Σερβία - Νότιο Σουδάν για να προκριθεί

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο - ίσως και το πιο λογικό να συμβεί - είναι να κερδίσουν οι Σέρβοι την ομάδα του Νοτίου Σουδάν με διαφορά 3 πόντων. Τα άλλα δύο υπάρχουν μόνο... μαθηματικά και ανάγονται περισσότερο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. 

1ο Σενάριο: Νίκη της Σερβίας με τρεις πόντους και πάνω φέρνει την Ελλάδα στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

2ο Σενάριο: Νίκη του Σουδάν με 24 πόντους και πάνω απέναντι στους "πλάβι" θα στείλει ξανά την Ελλάδα στους "8" της Ολυμπιάδας.

3ο Σενάριο: Αν η Σερβία επικρατήσει με δύο πόντους τότε η Ελλάδα και το Νότιο Σουδάν θα έχουν -8 κι εκεί θα παίξει ρόλο η καλύτερη επίθεση, με την ομάδα της Αφρικής να είναι πολύ καλύτερη. Η μοναδική πιθανότητα για την "επίσημη αγαπημένη" να προκριθεί είναι να σκοράρουν κάτω από 57(!) πόντους οι Σουδανοί.