Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στους επικριτές της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ μετά τη νίκη με σκορ 77-71 επί της Αυστραλίας, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι "οι επικριτές μάς πεισμώνουν", σχολίασε ότι οι παίκτες στενοχωριούνται για την Εθνική, ενώ μίλησε για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ομάδα από τους διαιτητές. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη

"Παίξαμε δυο παιχνίδια με Καναδά και Ισπανία, η μία πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι, η άλλη είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η τρίτη πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη Σαϊτάμα. Ευχαριστούμε αυτούς που μας υποστηρίζουν, αλλά και εκείνους που επικρίνουν τα παιδιά και τα στενοχωρούν. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε μαζί σε όλα. Αυτό λέω στους παίκτες μου, είμαστε Έλληνες, είμαστε μαζί σε όλα. Όχι μαζί μόνο στις χαρές και επικριτικοί στις ήττες, αλλά και στις νίκες και στις ήττες.  


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35gvvsxnv0h)


Δεν μου αρέσει ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν. Βλέπω τις βολές, 21-11, τα κριτήρια για τις ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είναι ίδια για όλους. Πάρα πάρα πολύ υπερήφανος, πρώτον, που είμαι Έλληνας, δεύτερον, για τα παιδιά, τρίτον, που είμαστε στο Παρίσι και εκπροσωπούμε την πατρίδα μας, την Ελλαδάρα μας. 

Είμαστε σκληρά καρύδια. Παρ' ότι πολλά παιδιά δέχονται κριτική, δεν είναι καλή αύρα. Εϊμαστε εθνική Ελλάδος, είμαστε η Ελλάδα, είμαστε η εθνική Ελλάδος, όλη η ελληνική αποστολή που βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ξεκουραστεί καθόλου, πονάνε την εθνική ομάδα, δακρύζουν, στενοχωριούνται, μαζεύονται στα δωμάτια και συζητάνε. 

Είναι η εθνική Ελλάδος. Εμένα με πείραξε πολύ που μου έδειξε ένα μέλος του σταφ ότι παίζει η Αυστραλία εναντίον του Γιάννη. Με πείραξε πολύ, δεν είναι μόνο ο Γιάννης, είναι μια ομάδα. Ό,τι θέλει ας γίνει".