Η Εθνική Ελλάδος τα έδωσε... όλα κόντρα στην Αυστραλία, κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη και περιμένει να μάθει αν θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά στο Ολυμπιακό Τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ο Τόμας Γουόκαπ, ένας εκ των πρωταγωνιστών της νίκης, στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλε η "επίσημη αγαπημένη" η οποία όπως σχολίασε θα ήταν πιο... σίγουρη αν είχε μπει ένα ακόμη καλάθι.

Ολυμπιακοί Αγώνες, Γουόκαπ: "Αν έμπαινε ένα ακόμη καλάθι η Εθνική θα ήταν πιο σίγουρη" 

Ο Τόμας Γουόκαπ βγήκε... μπροστά για την Εθνική Ελλάδος στο ματς με την Αυστραλία και πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση που το είχε ανάγκη η "γαλανόλευκη", με τον 31χρονο γκαρντ να τονίζει σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη λήξη του αγώνα πως το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στην πίεση και πως η αντίδραση που έβγαλαν οι Έλληνες διεθνείς δείχνει τον χαρακτήρα που έχουν χτίσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35gob9kwyqx)
Παράλληλα, σχολίασε πως το πρώτο ημίχρονο που έκανε η Εθνική κόντρα στους Αυστραλούς, ήταν ένα από τα καλύτερα που έχει κάνει ποτέ, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι οι Έλληνες διεθνείς ήταν λίγο απρόσεκτοι και έκαναν κάποια λάθη στο δεύτερο μέρος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Δεν νομίζω ότι στο σπορ αυτό είσαι ποτέ ικανοποιημένος. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος παίξαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει αυτή η ομάδα. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν λίγο απρόσεκτοι, κάναμε κάποια λάθη, όμως μπορέσαμε να διατηρήσουμε τη νίκη και τώρα περιμένουμε.

Πιστεύω πως λίγο η κόπωση, λίγο η ποιότητα του αντιπάλου που έχει εμπειρία και τόσους ΝΒΑερ έπαιξε ρόλο, ανέβασαν την απόδοσή τους και θα ήταν αφελές να περιμένουμε να κερδίσουμε με 20 πόντους μια τέτοια ομάδα. Όμως κερδίσαμε και αν έμπαινε ένα καλάθι ακόμη θα ήμασταν τώρα πιο σίγουροι.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα ανταποκρίθηκε στην πίεση, αντιδράσαμε έχοντας χάσει από τα χέρια μας τη νίκη στα δύο πρώτα ματς. Η αντίδρασή μας δείχνει τον χαρακτήρα μας".