Ποιος είδε τον Κάρλος Αλκαράθ και δεν τον φοβήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο “Philippe Chatrier” του Ρολάν Γκαρός. Ο απίθανος 21χρονος Ισπανός μετέτρεψε τον πρώτο ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, σε μια εκκωφαντική παράσταση ισοπεδώνοντας τον Καναδό, Οζέρ Αλιασίμ με 2-0 σετ (6-1, 6-1) στέλνοντας μήνυμα κυριαρχίας ενόψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής.

Περιμένοντας να μάθει αν θα βρει απέναντί του τον Νόβακ Τζόκοβιτς (με τον Σέρβο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού τον οποίο υπέστη στην αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά) ή τον απίθανο Ιταλό, Λορέντσο Μουζέτι (οι δυο τους μονομαχούν στο δεύτερο ημιτελικό στις 20.00) ο Αλκαράθ ήταν… σαγηνευτικός στον δικό του αγώνα και δε λέει να χάσει σετ από το ξεκίνημα του τουρνουά.

Τι σετ, δηλαδή, εδώ σε κοτζάμ ημιτελικό παραλίγο να μη χάσει ούτε γκέιμ! Ο Ισπανός δεν άφησε τον Καναδό αντίπαλό του να πάρει ανάσα και πλέον βρίσκεται ένα βήμα από την… αιωνιότητα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35f8rndrjw1)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αλκαράθ έγινε ο πιο νέος σε ηλικία φιναλίστ στο τένις μετά το... 1904!

Αν ο Αλκαράθ στεφθεί χρυσός ολυμπιονίκης θα γίνει ο πιο νέος σε ηλικία αθλητής στην ιστορία του παγκόσμιου τένις ενώ με τη σημερινή του νίκη κατέχει ήδη τον τίτλο του πιο νέου φιναλίστ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε ο Αμερικανός, Ρόμπερτ Λιρόι, ο οποίος είχε στεφθεί αργυρός ολυμπιονίκης το 1904 στο Σεντ Λούις σε ηλικία 22 ετών!