Η εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών μπήκε απροετοίμαστη για τους κινδύνους του παιχνιδιού με την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πλήρωσε, χάνοντας 12-8. Οι Ιταλίδες, έτσι, έφτασαν στην πρώτη νίκη τους στο τουρνουά, ενώ η Εθνική έχει 0 βαθμούς ύστερα από τρία παιχνίδια. Πρέπει, έτσι, να νικήσει οπωσδήποτε στο εναπομείναν παιχνίδι της τη Γαλλία.  


Η Ιταλία, λοιπόν, είναι τώρα ισόβαθμη με τη Γαλλία, με την οποία η Εθνική παίζει στο τελευταίο παιχνίδι της στον α' όμιλο. Αν νικήσει, η τρίτη και η τέταρτη θέση το πιθανότερο είναι ότι η τρίτη και η τέταρτη θέση θα καταληφθούν από τις δύο ομάδες που θα έχουν επιβιώσει μιας τριπλής ισοβαθμίας. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πώς περνάει η Εθνική


Την τελευταία αγωνιστική (4/8), έχουν ρεπό οι ΗΠΑ. Η Ιταλία αντιμετωπίζει την Ισπανία στις 16:35 και η Ελλάδα τη Γαλλία στις 21:05. Αν οι Ισπανίδες νικήσουν με καθαρό σκορ, που είναι το λογικό, τα "σετερόσα" θα μείνουν στους 3 βαθμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, η Εθνική δεν θα χρειάζεται απλώς νίκη.Η Ιταλία έχει +3 στα παιχνίδια της με Ελλάδα και Γαλλία και οι "τρικολόρ", πριν το παιχνίδι με την Εθνική, +1. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή έχει -4, το οποίο απέκτησε στο ματς με την Ιταλία. Για να προκριθεί, λοιπόν, στην περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας, θα πρέπει να νικήσει με τρία γκολ διαφορά, ώστε η ίδια να πάει στο -1 και η Γαλλία στο -3.

Το goal average αφορά στις ομάδες της ισοβαθμίας μόνο, άρα τα παιχνίδια με ΗΠΑ και Ισπανία δεν προστίθεται στο ενεργητικό. 

Εφόσον, όμως, η Ιταλία πάρει κάτι, θα της αρκεί απλή νίκη για να πάρει την τέταρτη θέση του ομίλου.

Φυσικά, η Γαλλία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ στις 19:30 και τα σενάρια γράφονται με δεδομένη την ήττα της. Αν οι Γαλλίδες πάρουν βαθμό σε αυτό το ματς, η Εθνική μένει οριστικά και αμετάκλητα εκτός τουρνουά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35gqdsbrf5t)

Το παιχνίδι για την Ελλάδα ήταν πολύ κακό. Αντιμετώπισαν μία αντίπαλο που ήξεραν ότι δεν μπορούν να νικούν εσαεί με ελάχιστη συγκέντρωση και χωρίς να αντιπαρέλθουν το πάθος της, όπως έγινε στο μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν. Η Αλεξία Καμμένου είχε πει ότι "δεν μπορούμε να νικάμε την Ιταλία για πάντα", αλλά ενώ οι διεθνείς ήξεραν ότι τα κορίτσια του Κάρλο Σίλιπο έπαιζαν το τελευταίο χαρτί τους απέναντι σε μία αντίπαλο που θα έπαιζε με πάθος ακόμα και για... πλάκα, δεν μπόρεσαν να το ματσάρουν. Το αήττητο σερί των τεσσάρων χρόνων τελείωσε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. 

Έτσι, βρίσκονται σε μία θέση που δεν αποκλειόταν από την αρχή, αλλά είναι πιο σύνθετη από ό,τι προβλεπόταν: πρέπει να νικήσουν την οικοδέσποινα ομάδα, η οποία έχει ευκαιρία πρόκρισης, μέσα στο δικό της κολυμβητήριο, και μάλιστα με τρία γκολ διαφορά. 

Πάει να πει ότι είναι φυσιολογική η σκέψη πως θα πρέπει να υπερκεράσει επιπλέον εμπόδια πλην του αγωνιστικού και μάλιστα απέναντι στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, που τις ξέρει από την καλή και την ανάποδη. Ο Τεό Λοράντος βρίσκεται για άλλη μία φορά στη θέση του βίλεν, και φυσικά την ασπάζεται. Έχει, εξάλλου, ευκαιρία να γράψει Ιστορία στη δεύτερη πατρίδα του. 


Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 2-2, 3-4

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Μπετίνι 2, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 4, Μαρλέτα 2, Κοκιέρε, Βιακάβα 2, Μπανκέλι.