Μόλις μία εβδομάδα έχει περάσει από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και ήδη αρκετοί εθελοντές πωλούν τα ρούχα που τους δώρισαν οι διοργανωτές.

Οι εθελοντές αποτελούν ένα ζωτικό κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων και η συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης είναι καθοριστική. Στους αγώνες ξεχωρίζουν λόγω της εμφάνισής τους, καθώς φορούν χαρακτηριστικά ρούχα.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα ύψη οι τιμές μεταπώλησης των ρούχων των εθελοντών - 210 ευρώ ένα καπέλο

Όπως μεταδίδει το BFMTV, πολλοί από τους εθελοντές φαίνεται να πωλούν τα ρούχα τους στο διαδίκτυο, βάζοντας υψηλές τιμές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα καπέλο πωλείται προς 210 ευρώ, παντελόνι για 147 ευρώ και ένα υφασμάτινο λουρί που φορούν στο λαιμό για 84 ευρώ.

«Δεν πωλείται, προορίζεται για τους εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων. Μοναδικά και συλλεκτικά κομμάτια», γράφει μία από τις αγγελίες που εμφανίζονται εδώ και αρκετές ημέρες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μεταπώλησης ρούχων.

Τα ρούχα των εθελοντών αποτελούν μοναδικά και συλλεκτικά αντικείμενα. Πρόκειται για ένα σετ 12 αντικειμένων που σχεδιάστηκαν από τη Decathlon και πριν από μερικούς μήνες δόθηκαν στους 45.000 εθελοντές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, «που θα είναι η ψυχή και το πρόσωπο» της διοργάνωσης.

Οι στολές φέρεται να έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών, ωστόσο δεν διατίθενται προς πώληση σε καταστήματα. Εξ ου και η εμφάνιση των αντικειμένων σε πλατφόρμες μεταπώλησης ρούχων.

«Είχα πολλές ερωτήσεις από τότε που έβαλα την αγγελία μου στο διαδίκτυο, αλλά και πριν» δήλωσε ένας εθελοντής του ράγκμπι στο BFMTV.com, όταν έβαλε την τσάντα του προς πώληση για 105 ευρώ, επειδή δεν του άρεσαν τα χρώματα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Είναι νόμιμη η μεταπώληση της στολής των εθελοντών;
Το BFMTV επικοινώνησε με την πλατφόρμα μεταπώλησης Vinted σχετικά με το πόσο νόμιμη είναι η μεταπώληση, αλλά δεν έλαβε απάντηση μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό των εθελοντών του Παρισιού 2024, που επιβάλλεται από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων (Cojo), «κατά την περίοδο των Αγώνων (τρεις μήνες πριν και έναν μήνα μετά), η χρήση στολής είναι υποχρεωτική» για τους εθελοντές κατά τη διάρκεια των αποστολών τους.

«Από την άλλη πλευρά, οι εθελοντές δεν επιτρέπεται να φορούν τη στολή τους εκτός της περιόδου των Αγώνων (εκτός από τη διαδρομή μεταξύ της κατοικίας τους και του τόπου διεξαγωγής των Αγώνων)», προσθέτει η Cojo.

Επομένως, οποιοσδήποτε δεν είναι εθελοντής σε αποστολή για τους Αγώνες δεν θα πρέπει να φοράει δημόσια τη στολή -«ιδιοκτησία του Παρίσι 2024»- μέχρι το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Décathlon σκέφτεται επί του παρόντος να αναπτύξει μια συλλογή εμπνευσμένη από εκείνη των εθελοντών και να τη διαθέσει προς πώληση στο τέλος των εκδηλώσεων.